César Arzo en Melli, de twee Spanjaarden van AA Gent, hebben het naar hun zin in België en lieten in Sport/Voetbalmagazine enkele opvallende uitspraken optekenen. Melli: "Ik ben hier nu drie maanden en op de koude na gaat alles prima. Ik ben blij dat ik voor Gent heb gekozen. De club lijkt mij beter georganiseerd dan sommige Spaanse ploegen. Eén detail: na de training eten we samen in het trainingscentrum. In Spanje heb je dat niet. Daar gaat iedereen na een training naar huis en eet hij wat hij wil. Ook het niveau van de competitie ontgoochelt me niet. Jullie Belgen zijn gek om jullie competitie zo te onderschatten. Je moet hier gespeeld hebben om te beseffen hoe moeilijk het is. Alles is in evenwicht, er is geen enkele makkelijke match. Het is niet omdat je tegen nummer 15 of 16 speelt dat je met de vingers in de neus zal winnen."

Arzo: "Ik zou zelfs zeggen dat deze competitie van hetzelfde niveau is als... de Spaanse! Real Madrid en FC Barcelona even buiten beschouwing gelaten is het niveau van de Liga sterk gedaald. Ga eens naar Racing Santander of Sporting Gijón kijken. Denk je dat het daar zo briljant is? Mocht AA Gent in de Spaanse competitie spelen, dan zou het probleemloos halverwege de rangschikking standhouden."

S/VM: De speelstijl is wel anders in België, niet?

Arzo: "Zeker. Hier is het spel veel offensiever. Ja ja, dat heb je goed gehoord. In Spanje eindigen veel wedstrijden op 0-0. Je mag je niet laten misleiden door de monsterscores van Real Madrid of Barcelona. Maar denk eens terug aan de bekermatch tussen AA Gent en Club Brugge: 4-4! Of kort daarna de 4-5 van Club Brugge-Genk. In Spanje zie je zulke dingen niet, of toch zeer zelden."

Melli: "In België is het spel veel directer. Er wordt voortdurend van de ene goal naar de andere gespeeld. Er wordt geen moment afgewacht. Voor de toeschouwers is het alsof ze in de stoel van een tennisscheidsrechter zitten: ze moeten constant heen en weer kijken. In Spanje wordt veel op balbezit gespeeld. Er zijn een hoop korte passes op het middenveld en men wacht op het juiste moment om toe te slaan. Komt er geen goed moment, dan slaat men niet toe." (DDV)

César Arzo en Melli, de twee Spanjaarden van AA Gent, hebben het naar hun zin in België en lieten in Sport/Voetbalmagazine enkele opvallende uitspraken optekenen. Melli: "Ik ben hier nu drie maanden en op de koude na gaat alles prima. Ik ben blij dat ik voor Gent heb gekozen. De club lijkt mij beter georganiseerd dan sommige Spaanse ploegen. Eén detail: na de training eten we samen in het trainingscentrum. In Spanje heb je dat niet. Daar gaat iedereen na een training naar huis en eet hij wat hij wil. Ook het niveau van de competitie ontgoochelt me niet. Jullie Belgen zijn gek om jullie competitie zo te onderschatten. Je moet hier gespeeld hebben om te beseffen hoe moeilijk het is. Alles is in evenwicht, er is geen enkele makkelijke match. Het is niet omdat je tegen nummer 15 of 16 speelt dat je met de vingers in de neus zal winnen." Arzo: "Ik zou zelfs zeggen dat deze competitie van hetzelfde niveau is als... de Spaanse! Real Madrid en FC Barcelona even buiten beschouwing gelaten is het niveau van de Liga sterk gedaald. Ga eens naar Racing Santander of Sporting Gijón kijken. Denk je dat het daar zo briljant is? Mocht AA Gent in de Spaanse competitie spelen, dan zou het probleemloos halverwege de rangschikking standhouden." S/VM: De speelstijl is wel anders in België, niet? Arzo: "Zeker. Hier is het spel veel offensiever. Ja ja, dat heb je goed gehoord. In Spanje eindigen veel wedstrijden op 0-0. Je mag je niet laten misleiden door de monsterscores van Real Madrid of Barcelona. Maar denk eens terug aan de bekermatch tussen AA Gent en Club Brugge: 4-4! Of kort daarna de 4-5 van Club Brugge-Genk. In Spanje zie je zulke dingen niet, of toch zeer zelden." Melli: "In België is het spel veel directer. Er wordt voortdurend van de ene goal naar de andere gespeeld. Er wordt geen moment afgewacht. Voor de toeschouwers is het alsof ze in de stoel van een tennisscheidsrechter zitten: ze moeten constant heen en weer kijken. In Spanje wordt veel op balbezit gespeeld. Er zijn een hoop korte passes op het middenveld en men wacht op het juiste moment om toe te slaan. Komt er geen goed moment, dan slaat men niet toe." (DDV)