'

De pas achttien jaar geworden centrale middenvelder, die voor de Belgische U19 uitkomt, is een van de grootste talenten op de Belgische velden en heel wat Europese topclubs hadden het Mechelse jeugdproduct dan ook in het vizier. Achter de Kazerne ligt hij nog tot medio 2022 onder contract en dus moest er betaald worden om het talent los te weken. Malinwa heeft het over de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis en dus werd er meer betaald dan de 8,25 miljoen euro die Ajax destijds overmaakte voor Hassane Bandé. Een succesverhaal werd dat niet: na een zware blessure en een uitleenbeurt aan het Zwitserse Thun vertoeft de Burkinese spits momenteel bij het tweede elftal van de Ajacieden. Daarnaast bedwong KVM ook nog een 'aanzienlijk percentage' af op de eventuele doorverkoop.

Bij die Wölfe draagt Vranckx vanaf komend seizoen rugnummer 26. De Volkswagenclub heeft de voorbije jaren een duidelijk link met België, want naast Casteels droegen ook Kevin De Bruyne, Landry Dimata, Divock Origi, de betreurde Junior Malanda, Ismail Azzaoui en in een verder verleden Peter Van Der Heyden het groen-witte shirt. 'Het project van Wolfsburg sprak mij direct aan', klinkt het bij Vranckx in een reactie op de website van KV Mechelen. 'Ze hebben een plan met mij. Mijn interesse was gewekt vanaf de eerste seconde. Veel spelers die nu aan de top spelen, zijn bij Wolfsburg gepasseerd. Ik ben blij dat alles rond is nu. Maar de fans hier mogen gerust zijn. Ik ga mij voor de volle 100 procent focussen op de wedstrijden met KV Mechelen en mij zonder kopzorgen inzetten tot het einde van dit seizoen.'

Bij Wolfsburg zien ze het potentieel van Vranckx. 'We zijn heel blij dat Aster ons komend seizoen komt versterken en dat hij een langdurig contract getekend heeft', zegt sportdirecteur Marcel Schäfer. 'Hij is een heel getalenteerde speler, die op zijn zeventiende al basisspeler was bij Mechelen en op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. We kijken ernaar uit met hem samen te werken en zijn ontwikkeling voort te zetten.'

Bij Mechelen was Vranckx nog maar aan zijn tweede seizoen in de A-kern bezig. Zijn debuut in de Jupiler Pro League vierde hij op 9 augustus 2019 tegen Anderlecht. Een drietal weken eerder had hij ook al twee minuten mogen opdraven in de Supercup tegen Racing Genk. Dit seizoen staat zijn teller op drie doelpunten in tien competitiewedstrijden. Dat had ook een doelpuntje meer kunnen zijn, beelden van zijn onwaarschijnlijke misser in het duel tegen KV Oostende gingen medio september de wereld rond.

'De pas achttien jaar geworden centrale middenvelder, die voor de Belgische U19 uitkomt, is een van de grootste talenten op de Belgische velden en heel wat Europese topclubs hadden het Mechelse jeugdproduct dan ook in het vizier. Achter de Kazerne ligt hij nog tot medio 2022 onder contract en dus moest er betaald worden om het talent los te weken. Malinwa heeft het over de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis en dus werd er meer betaald dan de 8,25 miljoen euro die Ajax destijds overmaakte voor Hassane Bandé. Een succesverhaal werd dat niet: na een zware blessure en een uitleenbeurt aan het Zwitserse Thun vertoeft de Burkinese spits momenteel bij het tweede elftal van de Ajacieden. Daarnaast bedwong KVM ook nog een 'aanzienlijk percentage' af op de eventuele doorverkoop. Bij die Wölfe draagt Vranckx vanaf komend seizoen rugnummer 26. De Volkswagenclub heeft de voorbije jaren een duidelijk link met België, want naast Casteels droegen ook Kevin De Bruyne, Landry Dimata, Divock Origi, de betreurde Junior Malanda, Ismail Azzaoui en in een verder verleden Peter Van Der Heyden het groen-witte shirt. 'Het project van Wolfsburg sprak mij direct aan', klinkt het bij Vranckx in een reactie op de website van KV Mechelen. 'Ze hebben een plan met mij. Mijn interesse was gewekt vanaf de eerste seconde. Veel spelers die nu aan de top spelen, zijn bij Wolfsburg gepasseerd. Ik ben blij dat alles rond is nu. Maar de fans hier mogen gerust zijn. Ik ga mij voor de volle 100 procent focussen op de wedstrijden met KV Mechelen en mij zonder kopzorgen inzetten tot het einde van dit seizoen.' Bij Wolfsburg zien ze het potentieel van Vranckx. 'We zijn heel blij dat Aster ons komend seizoen komt versterken en dat hij een langdurig contract getekend heeft', zegt sportdirecteur Marcel Schäfer. 'Hij is een heel getalenteerde speler, die op zijn zeventiende al basisspeler was bij Mechelen en op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. We kijken ernaar uit met hem samen te werken en zijn ontwikkeling voort te zetten.' Bij Mechelen was Vranckx nog maar aan zijn tweede seizoen in de A-kern bezig. Zijn debuut in de Jupiler Pro League vierde hij op 9 augustus 2019 tegen Anderlecht. Een drietal weken eerder had hij ook al twee minuten mogen opdraven in de Supercup tegen Racing Genk. Dit seizoen staat zijn teller op drie doelpunten in tien competitiewedstrijden. Dat had ook een doelpuntje meer kunnen zijn, beelden van zijn onwaarschijnlijke misser in het duel tegen KV Oostende gingen medio september de wereld rond.