'Als zij er niet waren geweest, had ik de boeken neergelegd', liet vicevoorzitter van Tubize Raymond Langendries zich nog geen jaar geleden, in november 2014, ontvallen. Zij, dat zijn de Zuid-Koreanen van Sportizen. In augustus 2014 streken ze neer met één doel: tegen juni 2017 van Tubize weer een eersteklasser maken waar Aziatische voetballers een platform zouden krijgen om zich in Europa te tonen.

Vandaag staat Tubize onder leiding van zijn Koreaanse voorzitter Jun-bum Park en de Franse algemeen directeur Josselin Croisé (32), afgevaardigd door Sportizen, verrassend mee aan de leiding, nadat in het tussenseizoen 22 spelers verdwenen en tien anderen gehaald werden.

Het eerste doel van Croisé is de club eind april bij de eerste acht parkeren. Anders is de terugkeer naar eerste klasse binnen anderhalf jaar uitgesloten en is Tubize voor de investeerders niet interessant meer. Dan komt de toekomst van de club opnieuw in gevaar.

Om niet voor lege tribunes te spelen, bedacht de nieuwe directie een speciale promotieprijs. Wie een abonnement koopt, betaalt 20 of 30 euro. Dat is omgerekend 1,56 euro per wedstrijd. Het gevolg? 1300 abonnees. Een stijging van maar liefst 2500 procent tegenover vorig jaar toen men maar 24 abonnementen verkocht.

(Valentin Thierry)

'Als zij er niet waren geweest, had ik de boeken neergelegd', liet vicevoorzitter van Tubize Raymond Langendries zich nog geen jaar geleden, in november 2014, ontvallen. Zij, dat zijn de Zuid-Koreanen van Sportizen. In augustus 2014 streken ze neer met één doel: tegen juni 2017 van Tubize weer een eersteklasser maken waar Aziatische voetballers een platform zouden krijgen om zich in Europa te tonen.Vandaag staat Tubize onder leiding van zijn Koreaanse voorzitter Jun-bum Park en de Franse algemeen directeur Josselin Croisé (32), afgevaardigd door Sportizen, verrassend mee aan de leiding, nadat in het tussenseizoen 22 spelers verdwenen en tien anderen gehaald werden. Het eerste doel van Croisé is de club eind april bij de eerste acht parkeren. Anders is de terugkeer naar eerste klasse binnen anderhalf jaar uitgesloten en is Tubize voor de investeerders niet interessant meer. Dan komt de toekomst van de club opnieuw in gevaar.Om niet voor lege tribunes te spelen, bedacht de nieuwe directie een speciale promotieprijs. Wie een abonnement koopt, betaalt 20 of 30 euro. Dat is omgerekend 1,56 euro per wedstrijd. Het gevolg? 1300 abonnees. Een stijging van maar liefst 2500 procent tegenover vorig jaar toen men maar 24 abonnementen verkocht.(Valentin Thierry)