Leon Bailey over...

...zijn idool Ronaldinho:

"Ik bewonder ook Lionel Messi en Neymar, maar Ronaldinho blijft mijn absolute favoriet. Hij heeft voor niemand ontzag als hij speelt. Hij doet dingen die niemand anders doet. Zijn dribbels, zijn trappen op doel, de hoeken van waaruit hij schiet en zijn technische trucs zijn ongelooflijk. Het lukt hem allemaal omdat hij heel erg gelooft dat hij het kan. Zo ben ik ook. Sommigen noemen dat arrogantie, maar ik geloof gewoon heel erg in mezelf. Ik heb heel veel zelfvertrouwen. Als ik zeg dat iets me zal lukken, ben ik daar ook van overtuigd. Ronaldinho wéét dat hij de verdediger voor hem kan killen. Zo ben ik ook. Dat geeft een comfortabel gevoel. Daar zoek ik op het veld altijd naar."

...zijn eerste seizoen in de A-kern:

"Deze club heeft een legende: Kevin De Bruyne. Als ik terugkijk op wat ik hier vorig seizoen deed, op mijn achttiende, dan merk ik dat mijn statistieken beter zijn dan die van De Bruyne op zijn achttiende. Ik scoorde meer en gaf meer assists. Mij geeft dat een geweldig gevoel. Dat is hoe ik progressie maak. Ik hoor over de prestaties van De Bruyne en wil dan beter doen. Ik daag mezelf graag uit."

...het geflirt met Ajax:

"Ik had altijd in mijn hoofd dat ik hier twee seizoenen zou blijven. Maar op een bepaald punt kreeg ik het gevoel dat ik toch wilde vertrekken. Uiteindelijk praatte ik met Dimitri De Condé, losten we alles op en besloot ik te blijven. Het ging over persoonlijke problemen van mij en enkele andere mensen in de club. Ik ga daar niet dieper op in, maar ik voelde me niet gelukkig over bepaalde zaken. Dat ligt nu achter ons. Het is nu zoals ik het wil. Als dat hele transferverhaal er niet geweest was, zou ik nu nog altijd behandeld worden zoals vroeger. Nu is alles een beetje veranderd."

Lees het volledige interview met Leon Bailey in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 14 september.

Leon Bailey over..."Ik bewonder ook Lionel Messi en Neymar, maar Ronaldinho blijft mijn absolute favoriet. Hij heeft voor niemand ontzag als hij speelt. Hij doet dingen die niemand anders doet. Zijn dribbels, zijn trappen op doel, de hoeken van waaruit hij schiet en zijn technische trucs zijn ongelooflijk. Het lukt hem allemaal omdat hij heel erg gelooft dat hij het kan. Zo ben ik ook. Sommigen noemen dat arrogantie, maar ik geloof gewoon heel erg in mezelf. Ik heb heel veel zelfvertrouwen. Als ik zeg dat iets me zal lukken, ben ik daar ook van overtuigd. Ronaldinho wéét dat hij de verdediger voor hem kan killen. Zo ben ik ook. Dat geeft een comfortabel gevoel. Daar zoek ik op het veld altijd naar.""Deze club heeft een legende: Kevin De Bruyne. Als ik terugkijk op wat ik hier vorig seizoen deed, op mijn achttiende, dan merk ik dat mijn statistieken beter zijn dan die van De Bruyne op zijn achttiende. Ik scoorde meer en gaf meer assists. Mij geeft dat een geweldig gevoel. Dat is hoe ik progressie maak. Ik hoor over de prestaties van De Bruyne en wil dan beter doen. Ik daag mezelf graag uit.""Ik had altijd in mijn hoofd dat ik hier twee seizoenen zou blijven. Maar op een bepaald punt kreeg ik het gevoel dat ik toch wilde vertrekken. Uiteindelijk praatte ik met Dimitri De Condé, losten we alles op en besloot ik te blijven. Het ging over persoonlijke problemen van mij en enkele andere mensen in de club. Ik ga daar niet dieper op in, maar ik voelde me niet gelukkig over bepaalde zaken. Dat ligt nu achter ons. Het is nu zoals ik het wil. Als dat hele transferverhaal er niet geweest was, zou ik nu nog altijd behandeld worden zoals vroeger. Nu is alles een beetje veranderd."Lees het volledige interview met Leon Bailey in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 14 september.