Ons zusterblad Trends brengt deze week een zeer uitgebreid interview met Bart Verhaeghe. We lichten er de passage uit waarin hij ook over Club Brugge spreekt.

Bart Verhaeghe: "Het is van fascinerend om van CEO's wereldwijd rechtstreeks inzichten te krijgen over hun bedrijven, waarin ik participeer. Zo lunchte ik dinsdag nog met Florentino Pérez van ACS, een wereldspeler in de bouwsector."

Hij is ook voorzitter van Real Madrid. Mogen we aannemen dat u tips uitwisselde over voetbal?

"Club Brugge is uiteraard een kleine speler in vergelijking met het grote Real. We spelen op Belgisch niveau, en zoals met al mijn activiteiten wil ik onze categorie de beste zijn. Er is nog veel werk aan."

Bent u voorzitter van Club Brugge om geld te kunnen slaan uit het stadion als vastgoedpromotor?

"Ik doe het enkel als sportliefhebber. De financiële return is zero."

Uplace is geen 'luchtkasteel' zoals het stadion in Loppem, zoals sommige critici suggereerden?

"Neen, want voor een voetbalstadion in Brugge hebben we nooit een vergunning aangevraagd. Uplace is al lang niet meer betrokken bij het project omdat de overheid dat zelf in handen heeft genomen. Onlangs sprak de Raad van State zich uit tegen het Grootstedelijk Gewestplan Brugge. Daar is Club Brugge niet verantwoordelijk voor, want de overheid leidt dat proces zelf. Ik ben ervan overtuigd dat het stadion er zal komen aan de Chartreuse. Dat is de beste oplossing en de politieke wil is er."

Wordt Club ooit een nv?

"Het is een vzw. We werken eerst best aan de professionele uitbouw van de organisatie eer we nieuwe structuren invoeren." (HB, Trends)

Ons zusterblad Trends brengt deze week een zeer uitgebreid interview met Bart Verhaeghe. We lichten er de passage uit waarin hij ook over Club Brugge spreekt.Bart Verhaeghe: "Het is van fascinerend om van CEO's wereldwijd rechtstreeks inzichten te krijgen over hun bedrijven, waarin ik participeer. Zo lunchte ik dinsdag nog met Florentino Pérez van ACS, een wereldspeler in de bouwsector."Hij is ook voorzitter van Real Madrid. Mogen we aannemen dat u tips uitwisselde over voetbal?"Club Brugge is uiteraard een kleine speler in vergelijking met het grote Real. We spelen op Belgisch niveau, en zoals met al mijn activiteiten wil ik onze categorie de beste zijn. Er is nog veel werk aan."Bent u voorzitter van Club Brugge om geld te kunnen slaan uit het stadion als vastgoedpromotor?"Ik doe het enkel als sportliefhebber. De financiële return is zero."Uplace is geen 'luchtkasteel' zoals het stadion in Loppem, zoals sommige critici suggereerden?"Neen, want voor een voetbalstadion in Brugge hebben we nooit een vergunning aangevraagd. Uplace is al lang niet meer betrokken bij het project omdat de overheid dat zelf in handen heeft genomen. Onlangs sprak de Raad van State zich uit tegen het Grootstedelijk Gewestplan Brugge. Daar is Club Brugge niet verantwoordelijk voor, want de overheid leidt dat proces zelf. Ik ben ervan overtuigd dat het stadion er zal komen aan de Chartreuse. Dat is de beste oplossing en de politieke wil is er."Wordt Club ooit een nv?"Het is een vzw. We werken eerst best aan de professionele uitbouw van de organisatie eer we nieuwe structuren invoeren." (HB, Trends)