Topfavoriet Michy Batshuayi heeft in zaal Birmingham Palace in Anderlecht de Ebbenhouten Schoen gekregen, een trofee die de beste Afrikaanse voetballer uit de Belgische competitie bekroont. De 20-jarige spits van competitieleider Standard bleef in de verkiezing de Tunesiër Hamdi Harbaoui (Lokeren) en zijn ploegmaat Paul-José Mpoku voor. Vadis Odjidja (Club Brugge) en de Nigeriaan Imoh Ezekiel (eveneens Standard) vervolledigden de top vijf.

De Ebbenhouten Schoen is aan zijn 23e editie toe. Batshuayi, een Belg van Congolese origine, scoorde dit seizoen al 21 treffers in de Jupiler Pro League en is een van de smaakmakers van de Rouches. Hij maakt ook nog kans om met de Rode Duivels mee naar het WK te mogen. Batshuayi kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Heylens.

Volgende halte: Rio de Janeiro?

Michy Batshuayi probeert naar eigen zeggen niet te veel bezig te zijn met zijn al dan niet WK-selectie. Na het uitvallen van diepe spits Christian Benteke klinkt de naam van Batshuayi misschien wel het luidst als mogelijke vervanger, maar het is nog even wachten vooraleer daar duidelijkheid over komt.

"Daar probeer ik niet te veel aan te denken, anders kan ik niet vrijuit spelen en zitten er te veel gedachten in dat kleine hoofd van me", lachte Batshuayi na de verkiezing.

"Aan een WK deelnemen is een droom, maar België heeft momenteel uitstekende spelers, ook in de aanval. Als ik niet tot de WK-selectie behoor, zal dat een boodschap zijn dat ik nog harder moet werken. Ik ben nog maar twintig jaar en moet nog verbeteren", klonk het.

Bondscoach Marc Wilmots maakt zijn voorselectie voor het WK op 13 mei bekend. (Belga/TV)

De Belgen starten hun WK-voorbereiding op 19 mei in Genk, van 27 mei tot 2 juni zitten ze op stage in Zweden. Op 2 juni moet de definitieve WK-lijst van 23 spelers bij de Wereldvoetbalbond FIFA liggen.

Topfavoriet Michy Batshuayi heeft in zaal Birmingham Palace in Anderlecht de Ebbenhouten Schoen gekregen, een trofee die de beste Afrikaanse voetballer uit de Belgische competitie bekroont. De 20-jarige spits van competitieleider Standard bleef in de verkiezing de Tunesiër Hamdi Harbaoui (Lokeren) en zijn ploegmaat Paul-José Mpoku voor. Vadis Odjidja (Club Brugge) en de Nigeriaan Imoh Ezekiel (eveneens Standard) vervolledigden de top vijf. De Ebbenhouten Schoen is aan zijn 23e editie toe. Batshuayi, een Belg van Congolese origine, scoorde dit seizoen al 21 treffers in de Jupiler Pro League en is een van de smaakmakers van de Rouches. Hij maakt ook nog kans om met de Rode Duivels mee naar het WK te mogen. Batshuayi kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Heylens.Volgende halte: Rio de Janeiro? Michy Batshuayi probeert naar eigen zeggen niet te veel bezig te zijn met zijn al dan niet WK-selectie. Na het uitvallen van diepe spits Christian Benteke klinkt de naam van Batshuayi misschien wel het luidst als mogelijke vervanger, maar het is nog even wachten vooraleer daar duidelijkheid over komt. "Daar probeer ik niet te veel aan te denken, anders kan ik niet vrijuit spelen en zitten er te veel gedachten in dat kleine hoofd van me", lachte Batshuayi na de verkiezing. "Aan een WK deelnemen is een droom, maar België heeft momenteel uitstekende spelers, ook in de aanval. Als ik niet tot de WK-selectie behoor, zal dat een boodschap zijn dat ik nog harder moet werken. Ik ben nog maar twintig jaar en moet nog verbeteren", klonk het. Bondscoach Marc Wilmots maakt zijn voorselectie voor het WK op 13 mei bekend. (Belga/TV) De Belgen starten hun WK-voorbereiding op 19 mei in Genk, van 27 mei tot 2 juni zitten ze op stage in Zweden. Op 2 juni moet de definitieve WK-lijst van 23 spelers bij de Wereldvoetbalbond FIFA liggen.