"Het verschil met vroeger is dat Charleroi bij zijn spelers goeie punten heeft gescoord, dat ze hier nu graag zijn, omdat ze zich goed voelen bij de lijn die we aanhouden. Vandaag zijn spelers graag bij Charleroi," weet Mehdi Bayat. "Ze zien wat er beweegt, dat er een nieuw trainingscentrum komt. Hadden we niet play-off 1 gespeeld, was het een ander verhaal geweest, had ik veel meer werk gehad om een stabiele kern samen te stellen. De play-offs lieten ons toe tijd te winnen op financieel vlak. Zonder de Europese kwalificatie en de daaraan verbonden verplichtingen hadden we de aanpassingswerken aan het stadion niet uitgevoerd gekregen."

"Door play-off 1 en die Europese campagne moeten we ook geen spelers verkopen. Anderhalf jaar geleden was ik niet van plan David Pollet, Onur Kaya en Danijel Milicevic te verkopen, maar ik besefte dat hun verkoop de club financieel veilig kon stellen. Vandaag moet ik niet meer de markt op en kan ik in alle rust zelf de prijs bepalen die ik voor een speler wil. Ik heb nu meer troeven in handen."

Goalgetter Pollet

Charleroi maakt dit seizoen van PO1 een duidelijke ambitie. Is het daarvoor voldoende gewapend? In tegenstelling tot andere play-offkandidaten haalde het slechts een handvol versterkingen, voornamelijk uit tweede klasse dan nog. Bayat verdedigt zijn beleid in Sport/Voetbalmagazine: "Men onderschat tweede klasse. Tot halfweg afgelopen seizoen waren de beste doelschutters spelers die uit tweede klasse kwamen. Florent Stevance maakte 18 goals en gaf 12 assists. Daarmee was hij betrokken bij 30 goals, de helft van de totale productie van Seraing. Ik vind hem een versterking. Wat had u verwacht? Dat Charleroi Imoh Ezekiel had willen kopen? Denkt u echt dat een invaller uit eerste klasse beter is dan een titularis uit tweede? Aan de kust geloven ze dat misschien, wij niet."

Toch is het net dat wat de manager met het aantrekken van David Pollet deed.

Bayat: "Dat is iets anders. Die speler ken ik, omdat hij bij ons al eens is geweest. Ik weet hoe hij functioneert, hij zal zich bij ons weer als een vis in het water voelen, ik weet heel zeker dat hij dit seizoen tussen de 15 en de 20 goals maakt. Men heeft hem verkeerd ingeschat, wij gaan hem weer toelaten zijn echte waarde te tonen."

Lees het hele interview met Mehdi Bayat in Sport/Voetbalmagazine van 29 juli.

"Het verschil met vroeger is dat Charleroi bij zijn spelers goeie punten heeft gescoord, dat ze hier nu graag zijn, omdat ze zich goed voelen bij de lijn die we aanhouden. Vandaag zijn spelers graag bij Charleroi," weet Mehdi Bayat. "Ze zien wat er beweegt, dat er een nieuw trainingscentrum komt. Hadden we niet play-off 1 gespeeld, was het een ander verhaal geweest, had ik veel meer werk gehad om een stabiele kern samen te stellen. De play-offs lieten ons toe tijd te winnen op financieel vlak. Zonder de Europese kwalificatie en de daaraan verbonden verplichtingen hadden we de aanpassingswerken aan het stadion niet uitgevoerd gekregen." "Door play-off 1 en die Europese campagne moeten we ook geen spelers verkopen. Anderhalf jaar geleden was ik niet van plan David Pollet, Onur Kaya en Danijel Milicevic te verkopen, maar ik besefte dat hun verkoop de club financieel veilig kon stellen. Vandaag moet ik niet meer de markt op en kan ik in alle rust zelf de prijs bepalen die ik voor een speler wil. Ik heb nu meer troeven in handen."Charleroi maakt dit seizoen van PO1 een duidelijke ambitie. Is het daarvoor voldoende gewapend? In tegenstelling tot andere play-offkandidaten haalde het slechts een handvol versterkingen, voornamelijk uit tweede klasse dan nog. Bayat verdedigt zijn beleid in Sport/Voetbalmagazine: "Men onderschat tweede klasse. Tot halfweg afgelopen seizoen waren de beste doelschutters spelers die uit tweede klasse kwamen. Florent Stevance maakte 18 goals en gaf 12 assists. Daarmee was hij betrokken bij 30 goals, de helft van de totale productie van Seraing. Ik vind hem een versterking. Wat had u verwacht? Dat Charleroi Imoh Ezekiel had willen kopen? Denkt u echt dat een invaller uit eerste klasse beter is dan een titularis uit tweede? Aan de kust geloven ze dat misschien, wij niet."Toch is het net dat wat de manager met het aantrekken van David Pollet deed.Bayat: "Dat is iets anders. Die speler ken ik, omdat hij bij ons al eens is geweest. Ik weet hoe hij functioneert, hij zal zich bij ons weer als een vis in het water voelen, ik weet heel zeker dat hij dit seizoen tussen de 15 en de 20 goals maakt. Men heeft hem verkeerd ingeschat, wij gaan hem weer toelaten zijn echte waarde te tonen."Lees het hele interview met Mehdi Bayat in Sport/Voetbalmagazine van 29 juli.