Leon Goretzka, het nieuwe goudhaantje van het Duitse voetbal, verlaat komende zomer transfervrij van Schalke 04 naar Bayern München, zo meldt de club uit Gelsenkirchen.

'Leon heeft ons eerder deze week later weten dat hij onze club wil verlaten voor Bayern', opende sportief directeur Christian Heidel. 'We hebben die beslissing met spijt aanvaard. Leon heeft donderdag zijn medische testen bij Bayern afgelegd.

'We verliezen een zeer goede speler. Deze zomer was er nochtans een akkoord met de speler en zijn zaakwaarnemer. Maar Leon wilde nog even wachten met tekenen. Dat hij nu zal vertrekken, is geen verrassing. We waren er al op voorbereid.'

Coach Domenico Tedesco wilde het positieve benadrukken. 'Ik hoop dat de fans zondag niet te negatief zullen reageren. Leon zal ook in de terugronde immers nog belangrijk voor ons zijn. Hij is professioneel genoeg om alles te blijven geven voor Schalke de komende maanden.'

De 22-jarige Goretza, een jeugdproduct van Bochum, vervoegde Schalke in de zomer van 2013. De voorbije seizoenen groeide de middenvelder uit tot één van de bepalende figuren in het team van de Königsblauen. Hij speelde 130 officiële duels voor Schalke, waarin hij 19 keer scoorde.

Leon Goretzka, het nieuwe goudhaantje van het Duitse voetbal, verlaat komende zomer transfervrij van Schalke 04 naar Bayern München, zo meldt de club uit Gelsenkirchen. 'Leon heeft ons eerder deze week later weten dat hij onze club wil verlaten voor Bayern', opende sportief directeur Christian Heidel. 'We hebben die beslissing met spijt aanvaard. Leon heeft donderdag zijn medische testen bij Bayern afgelegd. 'We verliezen een zeer goede speler. Deze zomer was er nochtans een akkoord met de speler en zijn zaakwaarnemer. Maar Leon wilde nog even wachten met tekenen. Dat hij nu zal vertrekken, is geen verrassing. We waren er al op voorbereid.'Coach Domenico Tedesco wilde het positieve benadrukken. 'Ik hoop dat de fans zondag niet te negatief zullen reageren. Leon zal ook in de terugronde immers nog belangrijk voor ons zijn. Hij is professioneel genoeg om alles te blijven geven voor Schalke de komende maanden.' De 22-jarige Goretza, een jeugdproduct van Bochum, vervoegde Schalke in de zomer van 2013. De voorbije seizoenen groeide de middenvelder uit tot één van de bepalende figuren in het team van de Königsblauen. Hij speelde 130 officiële duels voor Schalke, waarin hij 19 keer scoorde.