De Belgische beker kan voor Been, in zijn carrière als coach, de eerste prijs op het hoogste niveau worden. Mario Been: "Met Excelsior heb ik ooit de kampioenschaal gewonnen, maar inderdaad, dat was in de Eerste Divisie. Europees voetbal halen is leuk, overwinteren is nog leuker, uitkomen in de Champions League is een fantastisch avontuur, maar een beker, een tastbare prijs, iets dat je écht kunt vastpakken, dat ontbreekt nog op mijn erelijst als trainer. Als voetballer ben ik een keer kampioen geworden en won ik de beker met Feyenoord. Dat is dertig jaar geleden en dat wil dus zeggen dat iets winnen niet normaal is. Dat vertel ik ook aan mijn spelers: dénk aan die finale, want het is niet vanzelfsprekend dat je er volgend jaar wéér staat."

"Hier in de Cristal Arena hebben ze een eregalerij gemaakt. Dan zie je op de muur geschilderd dat deze club de nationale beker ooit heeft gewonnen onder Aimé Anthuenis en Jan Boskamp. Het is me veel waard dat straks mijn naam daarnaast wordt geschilderd. Daarmee schrijf je toch geschiedenis en blijft je naam altijd aan deze club verbonden."

Iedereen kan winnen

Bovendien doet RC Genk ook nog volop mee in de titelstrijd. "Toen we aan het begin van de play-offs ineens maar zes punten achter stonden, sloop er toch iets in de ploeg van: winnen bij Anderlecht en het kan nog. Sterker, als je in die play-offs al je wedstrijden wint, bén je kampioen", aldus de Nederlandse trainer.

"Er valt eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen, omdat in deze fase iedereen van elkaar kan winnen. Dan gaat het erom wie het meest 'vast' is in zijn manier van spelen. Wat dat betreft houd ik me vast aan de periode voor de winterstop, toen wij met RC Genk het beste voetbal van België speelden. Daarna raakten we wat uit vorm en zo gek is dat niet. Europees voetbal en de beker meegeteld, speelden wij de meeste wedstrijden van alle clubs in België." (MK)

De Belgische beker kan voor Been, in zijn carrière als coach, de eerste prijs op het hoogste niveau worden. Mario Been: "Met Excelsior heb ik ooit de kampioenschaal gewonnen, maar inderdaad, dat was in de Eerste Divisie. Europees voetbal halen is leuk, overwinteren is nog leuker, uitkomen in de Champions League is een fantastisch avontuur, maar een beker, een tastbare prijs, iets dat je écht kunt vastpakken, dat ontbreekt nog op mijn erelijst als trainer. Als voetballer ben ik een keer kampioen geworden en won ik de beker met Feyenoord. Dat is dertig jaar geleden en dat wil dus zeggen dat iets winnen niet normaal is. Dat vertel ik ook aan mijn spelers: dénk aan die finale, want het is niet vanzelfsprekend dat je er volgend jaar wéér staat.""Hier in de Cristal Arena hebben ze een eregalerij gemaakt. Dan zie je op de muur geschilderd dat deze club de nationale beker ooit heeft gewonnen onder Aimé Anthuenis en Jan Boskamp. Het is me veel waard dat straks mijn naam daarnaast wordt geschilderd. Daarmee schrijf je toch geschiedenis en blijft je naam altijd aan deze club verbonden."Iedereen kan winnenBovendien doet RC Genk ook nog volop mee in de titelstrijd. "Toen we aan het begin van de play-offs ineens maar zes punten achter stonden, sloop er toch iets in de ploeg van: winnen bij Anderlecht en het kan nog. Sterker, als je in die play-offs al je wedstrijden wint, bén je kampioen", aldus de Nederlandse trainer."Er valt eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen, omdat in deze fase iedereen van elkaar kan winnen. Dan gaat het erom wie het meest 'vast' is in zijn manier van spelen. Wat dat betreft houd ik me vast aan de periode voor de winterstop, toen wij met RC Genk het beste voetbal van België speelden. Daarna raakten we wat uit vorm en zo gek is dat niet. Europees voetbal en de beker meegeteld, speelden wij de meeste wedstrijden van alle clubs in België." (MK)