Met het vertrek van Daniël Tözsér, Kevin De Bruyne en Christian Benteke verloor Genk wat kwaliteit in vergelijking met de ploeg van vorig seizoen, zo stelde hulptrainer Hans Visser recent. Daarentegen is de kern nu wel breder en meer variabel.

Ook Mario Been onderschrijft die stelling: "De huidige ploeg vind ik daarnaast een hechter collectief. De waarheid is dat ik vorig seizoen met wat spelers zat die meer met zichzelf bezig waren dan met het team. Nu wordt er meer als één groep gedacht en gehandeld. Kwalitatief zijn we er misschien iets op achteruit gegaan. Maar kwalitatief of collectief: je moet jezelf afvragen welk element belangrijker is."

Daar zit ook de hand van Been in het transferbeleid voor iets tussen. "Afgelopen zomer heb ik meegedacht bij het aantrekken van spelers. Ik heb de jongens gekregen die ik wilde. Alle posities heb ik nu dubbel bezet. Met een selectie waarin je zelf een stem hebt gehad bij de samenstelling, is het prettiger werken dan met een groep die zoals vorig jaar bij mijn komst al zes wedstrijden in de benen had." (VO)

Met het vertrek van Daniël Tözsér, Kevin De Bruyne en Christian Benteke verloor Genk wat kwaliteit in vergelijking met de ploeg van vorig seizoen, zo stelde hulptrainer Hans Visser recent. Daarentegen is de kern nu wel breder en meer variabel. Ook Mario Been onderschrijft die stelling: "De huidige ploeg vind ik daarnaast een hechter collectief. De waarheid is dat ik vorig seizoen met wat spelers zat die meer met zichzelf bezig waren dan met het team. Nu wordt er meer als één groep gedacht en gehandeld. Kwalitatief zijn we er misschien iets op achteruit gegaan. Maar kwalitatief of collectief: je moet jezelf afvragen welk element belangrijker is."Daar zit ook de hand van Been in het transferbeleid voor iets tussen. "Afgelopen zomer heb ik meegedacht bij het aantrekken van spelers. Ik heb de jongens gekregen die ik wilde. Alle posities heb ik nu dubbel bezet. Met een selectie waarin je zelf een stem hebt gehad bij de samenstelling, is het prettiger werken dan met een groep die zoals vorig jaar bij mijn komst al zes wedstrijden in de benen had." (VO)