Beerschot voert een algemene persstop in tot 30 maart "om de interne rust te herstellen". Sport/Voetbalmagazine en Gazet van Antwerpen krijgen een 'rode kaart' tot respectievelijk eind april en eind juni en zijn behalve op wedstrijddagen niet langer welkom.

De Antwerpse eersteklasser voert de persstop in "zodat er gewerkt kan worden aan een aantal belangrijke dossiers, zonder dat er hele tijd gereageerd moet worden op mediabijdragen die nergens op slaan".

Tot eind deze maand wordt er alleen via de sociale netwerken Facebook en Twitter gecommuniceerd. De persconferenties na de wedstrijden zullen wel plaatsvinden, maar enkel voor de trainer en er zal alleen over het sportieve worden gepraat.

Gele en rode kaarten

"Ik kan niet langer dulden dat we voortdurend in een slecht daglicht worden geplaatst door de publicatie van geruchten, halve waarheden en hele leugens", zegt voorzitter Patrick Vanoppen.

Hij voert daarom een systeem van gele en rode kaarten in. "Sommige media schrijven uitsluitend negatief over ons, ongeacht wat we doen. Ik behoud mij het recht voor om hen te verwittigen, via een gele kaart. Of om hen tijdelijk te weren uit ons stadion. Dat is dan een rode kaart."

'Sport/Voetbalmagazine = G5-Magazine'

De eerste rode kaarten zijn voor Sport/Voetbalmagazine, tot eind april, en de Gazet van Antwerpen, tot eind juni. Behalve op wedstrijddagen zijn zij niet welkom.

Vanoppen: "Sport/Voetbalmagazine noem ik het G5-Magazine. De grote ploegen komen daarin positief in het nieuws, alle andere niet. De Gazet van Antwerpen voert in de regionale berichtgeving en specifiek in het stadiondossier een politiek waarbij de standpunten van Beerschot steevast worden geridiculiseerd." (Belga/KVDA)

Beerschot voert een algemene persstop in tot 30 maart "om de interne rust te herstellen". Sport/Voetbalmagazine en Gazet van Antwerpen krijgen een 'rode kaart' tot respectievelijk eind april en eind juni en zijn behalve op wedstrijddagen niet langer welkom. De Antwerpse eersteklasser voert de persstop in "zodat er gewerkt kan worden aan een aantal belangrijke dossiers, zonder dat er hele tijd gereageerd moet worden op mediabijdragen die nergens op slaan". Tot eind deze maand wordt er alleen via de sociale netwerken Facebook en Twitter gecommuniceerd. De persconferenties na de wedstrijden zullen wel plaatsvinden, maar enkel voor de trainer en er zal alleen over het sportieve worden gepraat. Gele en rode kaarten "Ik kan niet langer dulden dat we voortdurend in een slecht daglicht worden geplaatst door de publicatie van geruchten, halve waarheden en hele leugens", zegt voorzitter Patrick Vanoppen. Hij voert daarom een systeem van gele en rode kaarten in. "Sommige media schrijven uitsluitend negatief over ons, ongeacht wat we doen. Ik behoud mij het recht voor om hen te verwittigen, via een gele kaart. Of om hen tijdelijk te weren uit ons stadion. Dat is dan een rode kaart." 'Sport/Voetbalmagazine = G5-Magazine' De eerste rode kaarten zijn voor Sport/Voetbalmagazine, tot eind april, en de Gazet van Antwerpen, tot eind juni. Behalve op wedstrijddagen zijn zij niet welkom. Vanoppen: "Sport/Voetbalmagazine noem ik het G5-Magazine. De grote ploegen komen daarin positief in het nieuws, alle andere niet. De Gazet van Antwerpen voert in de regionale berichtgeving en specifiek in het stadiondossier een politiek waarbij de standpunten van Beerschot steevast worden geridiculiseerd." (Belga/KVDA)