De komende maanden houdt spelersvakbond Sporta - dat sinds 1 december ook aan arbeidsbemiddeling doet - zich bezig met het afsluiten van een nieuwe cao. Die hoopt men tegen juni rond te krijgen. Dan loopt de huidige cao af.

Grote obstakels ziet Sporta niet. Spaanse en Italiaanse toestanden (waar de competitiestart uitgesteld werd door stakingen omdat sommige spelers al een jaar niet betaald waren) komen in België niet meer voor, zegt Stijn Boeykens van Sporta.

"Achterstallige betalingen betreffen in België nog maximaal één of twee maanden. Dat komt omdat de licentiecommissie de laatste jaren toch kort op de bal speelt."

De twee clubs waar Sporta de laatste tijd klachten over kreeg, zijn Lierse en Beerschot. "Bij Lierse zijn de drie individuele dossiers die nog liepen - van ex-spelers Job, Douala en Camacho - per 15 december opgelost, de groepsverzekering is tot en met juni gegarandeerd en de spelers die er nu zijn, krijgen op zijn minst hun maandelijks salaris correct uitbetaald. Beerschot is op dit moment het grootste zorgenkind qua betalingsproblemen. Daar zijn ook veel klachten van leveranciers, makelaars en ex-spelers. Die zaken zullen we de komende weken van nabij volgen. Eind februari zal er meer duidelijkheid zijn, wanneer de licentiecommissie zich over alle dossiers heeft gebogen." (GF)

De komende maanden houdt spelersvakbond Sporta - dat sinds 1 december ook aan arbeidsbemiddeling doet - zich bezig met het afsluiten van een nieuwe cao. Die hoopt men tegen juni rond te krijgen. Dan loopt de huidige cao af. Grote obstakels ziet Sporta niet. Spaanse en Italiaanse toestanden (waar de competitiestart uitgesteld werd door stakingen omdat sommige spelers al een jaar niet betaald waren) komen in België niet meer voor, zegt Stijn Boeykens van Sporta. "Achterstallige betalingen betreffen in België nog maximaal één of twee maanden. Dat komt omdat de licentiecommissie de laatste jaren toch kort op de bal speelt." De twee clubs waar Sporta de laatste tijd klachten over kreeg, zijn Lierse en Beerschot. "Bij Lierse zijn de drie individuele dossiers die nog liepen - van ex-spelers Job, Douala en Camacho - per 15 december opgelost, de groepsverzekering is tot en met juni gegarandeerd en de spelers die er nu zijn, krijgen op zijn minst hun maandelijks salaris correct uitbetaald. Beerschot is op dit moment het grootste zorgenkind qua betalingsproblemen. Daar zijn ook veel klachten van leveranciers, makelaars en ex-spelers. Die zaken zullen we de komende weken van nabij volgen. Eind februari zal er meer duidelijkheid zijn, wanneer de licentiecommissie zich over alle dossiers heeft gebogen." (GF)