Frédéric Brillant (27) kreeg zijn opleiding bij CS Sedan, dat nu in de Franse tweede klasse speelt. "Ik bleef er tot mijn 19, trainde er met het eerste elftal, maar mocht nooit met de A-ploeg spelen. Net toen ik van plan was om te stoppen met voetballen, stond ineens de voorzitter van Bertrix aan mijn deur. Ik kende hem niet, maar hij overtuigde me om naar zijn club te komen, die toen nog in de Belgische vierde klasse speelde (nu in de derde, nvdr)", vertelt de verdediger van Beerschot deze week in Sport/Voetbalmagazine.

"De overstap naar amateurniveau was niet evident en de combinatie van het voetbal met allerlei jobs ook niet. Ik werkte onder andere in een fabriek waar automoters gebouwd werden en in de bouw, als metselaar. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een Franse overheidsinstantie, Le Conseil Général des Ardennes, waar ik me met gebouwbeheer mocht bezighouden.

"Toen Oostende vorig jaar interesse in me toonde, twijfelde ik: wilde ik mijn goede job wel achterlaten? Maar toen stierf mijn vader en bedacht ik: het leven is zo kort, je moet doen wat je graag doet. Ik besloot alles uit de kast te halen om te slagen in het voetbal. Al na twee maanden in Oostende polsten eersteklassers naar mij."

"Uiteindelijk toonden Cercle Brugge, Lierse, OHL, Kortrijk en Beerschot interesse en raakte ik overtuigd door het discours van Chris Van Puyvelde (voormalig sportief coördinator op het Kiel, nvdr)." Zo belandde Brillant op zijn 27e op het hoogste niveau. "Het parcours dat ik aflegde," besluit hij, "hardde en sterkte mij. Dat zie je in mijn speelstijl." (KDR)

Frédéric Brillant (27) kreeg zijn opleiding bij CS Sedan, dat nu in de Franse tweede klasse speelt. "Ik bleef er tot mijn 19, trainde er met het eerste elftal, maar mocht nooit met de A-ploeg spelen. Net toen ik van plan was om te stoppen met voetballen, stond ineens de voorzitter van Bertrix aan mijn deur. Ik kende hem niet, maar hij overtuigde me om naar zijn club te komen, die toen nog in de Belgische vierde klasse speelde (nu in de derde, nvdr)", vertelt de verdediger van Beerschot deze week in Sport/Voetbalmagazine. "De overstap naar amateurniveau was niet evident en de combinatie van het voetbal met allerlei jobs ook niet. Ik werkte onder andere in een fabriek waar automoters gebouwd werden en in de bouw, als metselaar. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een Franse overheidsinstantie, Le Conseil Général des Ardennes, waar ik me met gebouwbeheer mocht bezighouden. "Toen Oostende vorig jaar interesse in me toonde, twijfelde ik: wilde ik mijn goede job wel achterlaten? Maar toen stierf mijn vader en bedacht ik: het leven is zo kort, je moet doen wat je graag doet. Ik besloot alles uit de kast te halen om te slagen in het voetbal. Al na twee maanden in Oostende polsten eersteklassers naar mij.""Uiteindelijk toonden Cercle Brugge, Lierse, OHL, Kortrijk en Beerschot interesse en raakte ik overtuigd door het discours van Chris Van Puyvelde (voormalig sportief coördinator op het Kiel, nvdr)." Zo belandde Brillant op zijn 27e op het hoogste niveau. "Het parcours dat ik aflegde," besluit hij, "hardde en sterkte mij. Dat zie je in mijn speelstijl." (KDR)