Vanochtend werden ze bij de curator van Beerschot verwacht, die de overdrachtspapieren heeft ondertekend. Vandaar gaat het richting Bosuil waar Gunther Hofmans zijn handtekening zal plaatsen. Vanavond wordt het licentiedossier voorgelegd op de Belgische voetbalbond.

"Dan wordt het nog even spannend", zegt Dave Verboven, sportief coördinator van de dames van Beerschot. "Normaal dienen dergelijke overdrachten te gebeuren voor 15 mei maar omdat toen niemand bij Beerschot handtekeningbevoegdheid had, gaf de KBVB ons de toestemming om ons dossier, zonder handtekening van iemand van Beerschot, over te maken. Toen we in het bondsgebouw toekwamen vertelden twee advocaten ons dat deze werkwijze niet strookte met de wetgeving van de voetbalbond maar omdat het de allereerste maal was dat ze dit meemaakten, zal de licentiecommissie moeten beslissen of we volgend jaar al dan niet in de BeNe-liga mogen aantreden. Ik hoop dat het gezond verstand zal zegevieren want anders gaat een werk van meer dan 35 jaar verloren."

Trainers en speelsters reageren alvast opgelucht. "Daar kan ik inkomen", zegt Verboven. "De speelsters werden sinds november niet meer betaald. De trainers zagen welgeteld één maandloon op hun rekening gestopt. Bovendien moesten we onze wedstrijden afwerken in Kontich. Nu zal dat op het A-veld van de Bosuil gebeuren, iets wat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt naar sponsors toe." (EM)

Vanochtend werden ze bij de curator van Beerschot verwacht, die de overdrachtspapieren heeft ondertekend. Vandaar gaat het richting Bosuil waar Gunther Hofmans zijn handtekening zal plaatsen. Vanavond wordt het licentiedossier voorgelegd op de Belgische voetbalbond. "Dan wordt het nog even spannend", zegt Dave Verboven, sportief coördinator van de dames van Beerschot. "Normaal dienen dergelijke overdrachten te gebeuren voor 15 mei maar omdat toen niemand bij Beerschot handtekeningbevoegdheid had, gaf de KBVB ons de toestemming om ons dossier, zonder handtekening van iemand van Beerschot, over te maken. Toen we in het bondsgebouw toekwamen vertelden twee advocaten ons dat deze werkwijze niet strookte met de wetgeving van de voetbalbond maar omdat het de allereerste maal was dat ze dit meemaakten, zal de licentiecommissie moeten beslissen of we volgend jaar al dan niet in de BeNe-liga mogen aantreden. Ik hoop dat het gezond verstand zal zegevieren want anders gaat een werk van meer dan 35 jaar verloren."Trainers en speelsters reageren alvast opgelucht. "Daar kan ik inkomen", zegt Verboven. "De speelsters werden sinds november niet meer betaald. De trainers zagen welgeteld één maandloon op hun rekening gestopt. Bovendien moesten we onze wedstrijden afwerken in Kontich. Nu zal dat op het A-veld van de Bosuil gebeuren, iets wat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt naar sponsors toe." (EM)