Beerschot heeft heeft bij de Antwerpse rechtbank van koophandel een verzoekschrift ingediend, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws en De Morgen. De procedure moet de club tijd geven om akkoorden te zoeken met zijn schuldeisers.

Opnieuw floreren

De rechter heeft tien dagen de tijd om het verzoek van Beerschot ontvankelijk en gegrond te verklaren. Er moet ook een curator worden aangeduid. Daarop is de club voor zes maanden beschermd tegen dagvaardingen van schuldeisers en de uitvoering van vonnissen.

In de kranten bevestigt Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen het verzoek. Verder onthoudt hij zich van commentaar: "Ik wacht liever tot na de uitspraak van de rechter."

Coach Jacky Mathijssen houdt de hoop erin. "Veel bedrijven die bescherming tegen schuldeisers vroegen, konden achteraf opnieuw floreren", argumenteerde hij.

Licentie niet onmiddellijk in gevaar

Bij de Licentiecommissie van de Voetbalbond wil men niet vooruit lopen op de zaak. Het gerechtelijk akkoord hoeft niet noodzakelijk gevolgen te hebben voor de aanvraag van de licentie voor volgend seizoen.

"Uiteraard zullen wij de uitspraak van de rechter bekijken", aldus licentiemanager Niels Van Branteghem. "Er is alleszins geen reglement dat stelt dat clubs die een gerechtelijk akkoord hebben, geen licentie mogen krijgen." (Belga/TV)

Beerschot heeft heeft bij de Antwerpse rechtbank van koophandel een verzoekschrift ingediend, schrijven Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws en De Morgen. De procedure moet de club tijd geven om akkoorden te zoeken met zijn schuldeisers.Opnieuw floreren De rechter heeft tien dagen de tijd om het verzoek van Beerschot ontvankelijk en gegrond te verklaren. Er moet ook een curator worden aangeduid. Daarop is de club voor zes maanden beschermd tegen dagvaardingen van schuldeisers en de uitvoering van vonnissen. In de kranten bevestigt Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen het verzoek. Verder onthoudt hij zich van commentaar: "Ik wacht liever tot na de uitspraak van de rechter." Coach Jacky Mathijssen houdt de hoop erin. "Veel bedrijven die bescherming tegen schuldeisers vroegen, konden achteraf opnieuw floreren", argumenteerde hij.Licentie niet onmiddellijk in gevaar Bij de Licentiecommissie van de Voetbalbond wil men niet vooruit lopen op de zaak. Het gerechtelijk akkoord hoeft niet noodzakelijk gevolgen te hebben voor de aanvraag van de licentie voor volgend seizoen. "Uiteraard zullen wij de uitspraak van de rechter bekijken", aldus licentiemanager Niels Van Branteghem. "Er is alleszins geen reglement dat stelt dat clubs die een gerechtelijk akkoord hebben, geen licentie mogen krijgen." (Belga/TV)