KFCO Beerschot-Wilrijk, leider in de eerste amateurdivisie, is nu al zeker dat het volgend seizoen terugkeert naar het profvoetbal. De Ratten zijn de enigen uit de eerste amateurklasse die woensdag een licentie kregen om in het seizoen 2017-2018 in 1B te spelen, waardoor Beerschot-Wilrijk ook de enige club is die kan promoveren.

Eindronde

De Antwerpse club zou zich normaal via de eindronde met de top vier moeten verzekeren van de titel en de bijhorende promotie. Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie konden Dessel Sport, Virton, Dender, Heist en Seraing de titel nog afsnoepen van Beerschot-Wilrijk, maar geen van de vier clubs vroeg een proflicentie aan.

Ook rode lantaarn Deinze, dat via een kortgedingprocedure een aftrek van 46 punten door het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler ongedaan probeert te maken, vroeg (en kreeg) slechts een licentie voor amateurvoetbal.

Belang

Helemaal zonder belang is de eindronde niet. Na puntenhalvering maken de vier beste clubs van de reguliere competitie uit wie de titel in de eerste amateurklasse op zak steekt. Beerschot-Wilrijk is hoe dan ook al zeker van promotie, maar wil ook kampioen spelen.

'Wij willen er een erezaak van maken om die eindronde te winnen en zo op de allermooiste manier de promotie naar 1B afdwingen', liet voorzitter Eric Roef optekenen.

Twaalf andere clubs uit de eerste amateurdivisie zijn nu al zeker van een amateurlicentie. Het financieel geplaagde White Star, dat door de KBVB geschorst werd, Coxyde en Sprimont wachten nog op het verdict. De Licentiecommissie doet uitspraak over hun dossier op woensdag 12 april.

KFCO Beerschot-Wilrijk, leider in de eerste amateurdivisie, is nu al zeker dat het volgend seizoen terugkeert naar het profvoetbal. De Ratten zijn de enigen uit de eerste amateurklasse die woensdag een licentie kregen om in het seizoen 2017-2018 in 1B te spelen, waardoor Beerschot-Wilrijk ook de enige club is die kan promoveren.De Antwerpse club zou zich normaal via de eindronde met de top vier moeten verzekeren van de titel en de bijhorende promotie. Op drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie konden Dessel Sport, Virton, Dender, Heist en Seraing de titel nog afsnoepen van Beerschot-Wilrijk, maar geen van de vier clubs vroeg een proflicentie aan. Ook rode lantaarn Deinze, dat via een kortgedingprocedure een aftrek van 46 punten door het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler ongedaan probeert te maken, vroeg (en kreeg) slechts een licentie voor amateurvoetbal. Helemaal zonder belang is de eindronde niet. Na puntenhalvering maken de vier beste clubs van de reguliere competitie uit wie de titel in de eerste amateurklasse op zak steekt. Beerschot-Wilrijk is hoe dan ook al zeker van promotie, maar wil ook kampioen spelen. 'Wij willen er een erezaak van maken om die eindronde te winnen en zo op de allermooiste manier de promotie naar 1B afdwingen', liet voorzitter Eric Roef optekenen. Twaalf andere clubs uit de eerste amateurdivisie zijn nu al zeker van een amateurlicentie. Het financieel geplaagde White Star, dat door de KBVB geschorst werd, Coxyde en Sprimont wachten nog op het verdict. De Licentiecommissie doet uitspraak over hun dossier op woensdag 12 april.