Na de vereffening en de degradatie in 2013, nam Beerschot een doorstart in eerste provinciale, als de fusieclub KFCO Beerschot Wilrijk. Danny Geerts, ex-journalist en al ruim tien jaar persverantwoordelijke van Beerschot, ziet hoe zijn club herleeft: "Het gaat allemaal wat snel, na twee opeenvolgende promoties. Iedereen werkt zich de ziel uit het lijf, maar we moeten erop anticiperen dat niet iedereen aan dit tempo kan blijven volgen. Gelukkig zie ik nu veel realisme. De overgebleven bestuurders van het oude Beerschot zijn echte supporters, die veel hartzeer hebben gekend en vaak op hun ziel werden getrapt door de zogenaamde redders die het allemaal lieten verloederen. We moeten sportief gestaag groeien. Voor de supporters misschien niet eenvoudig, want zij verkeren al meer dan twee en een half jaar in extase."

"Het enthousiasme werkt aanstekelijk voor sponsors en spelers', weet Danny Geerts. "Bij de onderhandelingen moeten er niet veel argumenten op tafel worden gegooid om iemand te overtuigen. Liever op 't Kiel dan pakweg tekenen bij Walhain. Kevin Geudens keek uit naar het eerste contact met ons stadion en de fans, want het deed hem sterk terugdenken aan het fanatisme bij KV Mechelen. Den Beerschot, dat is gewoon de Belgische volksclub bij uitstek."

Vanoppen

Redenen genoeg vond Geerts om er een boek over te schrijven: Carnaval op 't Kiel. Eentje die de vele anekdotes uit de clubgeschiedenis nog eens netjes uitdiept. Al was het maar om de jonge generatie Beerschotfans te informeren.

De smet van het faillissement in 1999 beschreef Geerts bewust niet in zijn boek, zegt hij, maar: "Ik kon het niet laten een ferme veeg uit de pan te geven aan Patrick Vanoppen, die op amper twee jaar tijd alles kapot kreeg wat er was opgebouwd. Over die mens kan ik echt niks positiefs zeggen."

"Nu vormen we een hechte bende, we zijn ook gelouterd door het verleden. Met de huidige bewindsploeg is er geen tweespalt mogelijk. Op de fandag van 2013, bij het prille begin, realiseerden we ons dat hier iets groots mogelijk is. We hadden gerekend op maximaal 3000 fans, maar uiteindelijk werden het er 8000. Iedereen kreeg daarvan de tranen in de ogen. Het is slechts een statistiek, maar de voedingsbodem en basis van alles."

"Voor mij ook het bewijs dat een echte Beerschotter zijn club nooit in de steek laat. Wij zijn straffer dan Jezus, want wij stonden al twee keer op uit de dood. Zelfs onze burgemeester Bart De Wever, die lange tijd helemaal geen voeling had met het voetbal, snapt ondertussen de impact van Beerschot als ambassadeur voor de stad en een bepaalde groep inwoners. Wij leerden echt de tering naar de nering te zetten."

(Frédéric Vanheule)

Lees het hele artikel over Beerschot Wilrijk en Danny Geerts in Sport/Voetbalmagazine van donderdag 12 november.

'Carnaval op 't Kiel' wordt uitgegeven door Van Halewyck, telt 260 pagina's en kost 22,50 euro.

Na de vereffening en de degradatie in 2013, nam Beerschot een doorstart in eerste provinciale, als de fusieclub KFCO Beerschot Wilrijk. Danny Geerts, ex-journalist en al ruim tien jaar persverantwoordelijke van Beerschot, ziet hoe zijn club herleeft: "Het gaat allemaal wat snel, na twee opeenvolgende promoties. Iedereen werkt zich de ziel uit het lijf, maar we moeten erop anticiperen dat niet iedereen aan dit tempo kan blijven volgen. Gelukkig zie ik nu veel realisme. De overgebleven bestuurders van het oude Beerschot zijn echte supporters, die veel hartzeer hebben gekend en vaak op hun ziel werden getrapt door de zogenaamde redders die het allemaal lieten verloederen. We moeten sportief gestaag groeien. Voor de supporters misschien niet eenvoudig, want zij verkeren al meer dan twee en een half jaar in extase.""Het enthousiasme werkt aanstekelijk voor sponsors en spelers', weet Danny Geerts. "Bij de onderhandelingen moeten er niet veel argumenten op tafel worden gegooid om iemand te overtuigen. Liever op 't Kiel dan pakweg tekenen bij Walhain. Kevin Geudens keek uit naar het eerste contact met ons stadion en de fans, want het deed hem sterk terugdenken aan het fanatisme bij KV Mechelen. Den Beerschot, dat is gewoon de Belgische volksclub bij uitstek."VanoppenRedenen genoeg vond Geerts om er een boek over te schrijven: Carnaval op 't Kiel. Eentje die de vele anekdotes uit de clubgeschiedenis nog eens netjes uitdiept. Al was het maar om de jonge generatie Beerschotfans te informeren. De smet van het faillissement in 1999 beschreef Geerts bewust niet in zijn boek, zegt hij, maar: "Ik kon het niet laten een ferme veeg uit de pan te geven aan Patrick Vanoppen, die op amper twee jaar tijd alles kapot kreeg wat er was opgebouwd. Over die mens kan ik echt niks positiefs zeggen.""Nu vormen we een hechte bende, we zijn ook gelouterd door het verleden. Met de huidige bewindsploeg is er geen tweespalt mogelijk. Op de fandag van 2013, bij het prille begin, realiseerden we ons dat hier iets groots mogelijk is. We hadden gerekend op maximaal 3000 fans, maar uiteindelijk werden het er 8000. Iedereen kreeg daarvan de tranen in de ogen. Het is slechts een statistiek, maar de voedingsbodem en basis van alles.""Voor mij ook het bewijs dat een echte Beerschotter zijn club nooit in de steek laat. Wij zijn straffer dan Jezus, want wij stonden al twee keer op uit de dood. Zelfs onze burgemeester Bart De Wever, die lange tijd helemaal geen voeling had met het voetbal, snapt ondertussen de impact van Beerschot als ambassadeur voor de stad en een bepaalde groep inwoners. Wij leerden echt de tering naar de nering te zetten."(Frédéric Vanheule)Lees het hele artikel over Beerschot Wilrijk en Danny Geerts in Sport/Voetbalmagazine van donderdag 12 november.'Carnaval op 't Kiel' wordt uitgegeven door Van Halewyck, telt 260 pagina's en kost 22,50 euro.