Met 12 op 12 is Standard de enige club in de Jupiler Pro League die nog het maximum van de punten heeft.

Zondagavond (20u30) trekken de Rouches op de vijfde speeldag naar Bergen, waar de ploeg van Enzo Scifo na een teleurstellende 1 op 12 op een eerste zege mikt. Afwachten ook of Standard voldoende hersteld is van de vermoeiende trip naar Wit-Rusland, waar donderdag met 0-2 werd gewonnen van FC Minsk in de laatste voorronde van de Europa League.

Racing Genk en Zulte Waregem, twee andere ploegen die donderdagavond Europees in actie kwamen, spelen eveneens zondagavond. De Limburgers, die vertrouwen tankten in Ijsland, ontvangen Cercle Brugge. Vicekampioen Zulte Waregem kan de late gelijkmaker van Apoel Nicosia doorspoelen met een verplaatsing naar rode lantaarn Oostende.

Landskampioen Anderlecht speelt zondag, tijdens de derde wedstrijd die om 18u aanvangt, gastheer voor Charleroi. Enkele uren daarvoor is er de altijd geladen topper tussen Club Brugge en AA Gent. Aftrap om 14u30 in Jan Breydel.

Zaterdagavond (20u) worden drie wedstrijden gespeeld: OH Leuven/Lokeren, Kortrijk/KV Mechelen en Lierse/Waasland-Beveren. (Belga/INM)

Met 12 op 12 is Standard de enige club in de Jupiler Pro League die nog het maximum van de punten heeft. Zondagavond (20u30) trekken de Rouches op de vijfde speeldag naar Bergen, waar de ploeg van Enzo Scifo na een teleurstellende 1 op 12 op een eerste zege mikt. Afwachten ook of Standard voldoende hersteld is van de vermoeiende trip naar Wit-Rusland, waar donderdag met 0-2 werd gewonnen van FC Minsk in de laatste voorronde van de Europa League. Racing Genk en Zulte Waregem, twee andere ploegen die donderdagavond Europees in actie kwamen, spelen eveneens zondagavond. De Limburgers, die vertrouwen tankten in Ijsland, ontvangen Cercle Brugge. Vicekampioen Zulte Waregem kan de late gelijkmaker van Apoel Nicosia doorspoelen met een verplaatsing naar rode lantaarn Oostende. Landskampioen Anderlecht speelt zondag, tijdens de derde wedstrijd die om 18u aanvangt, gastheer voor Charleroi. Enkele uren daarvoor is er de altijd geladen topper tussen Club Brugge en AA Gent. Aftrap om 14u30 in Jan Breydel. Zaterdagavond (20u) worden drie wedstrijden gespeeld: OH Leuven/Lokeren, Kortrijk/KV Mechelen en Lierse/Waasland-Beveren. (Belga/INM)