Paars-Wit, dat het in zijn terugwedstrijd tegen AA Gent (heen 1-1) zonder onder andere Biglia, Kouyaté en Mbokani moest stellen, klom in de zeventiende minuut op voorsprong. Dennis Praet strafte zwak verdedigen van Arzo af en legde het leer panklaar voor Tom De Sutter. Die liet doelman Boeckx van dichtbij geen kans (1-0).

Daarna controleerden de Brusselaars de partij en kwamen ze weinig in de problemen. De ingevallen Iakovenko knalde diep in de tweede helft nog op de lat.

Kleine nederlaag deert Genk niet

Voor de Buffalo's was het hun eerste duel onder de nieuwe Spaanse coach Victor Fernandez, maar stunten bij de onbetwiste competitieleider zat er niet in. In de halve finales botst de landskampioen op Racing Genk. De Limburgers hadden hun heenwedstrijd bij Zulte Waregem met zware 0-5 cijfers gewonnen en konden zich in de terugmatch een kleine 0-1 nederlaag permitteren. Leye zorgde vanop de stip voor de enige treffer.

Tweedeklassers te zwak

In de andere halve eindstrijd nemen Kortrijk en Cercle Brugge het tegen mekaar op, zij schakelden allebei tweedeklassers uit. De Kerels elimineerden STVV (heen 0-0, terug 1-0 na een treffer van Dejaeghere), Cercle was te sterk voor Oostende (heen 2-1, terug 1-2).

De halve finales worden op 30 januari (heen) en 2 maart (terug) gespeeld, Anderlecht en Kortrijk spelen eerst thuis. De finale is voor 9 mei. (Belga/TV)

Paars-Wit, dat het in zijn terugwedstrijd tegen AA Gent (heen 1-1) zonder onder andere Biglia, Kouyaté en Mbokani moest stellen, klom in de zeventiende minuut op voorsprong. Dennis Praet strafte zwak verdedigen van Arzo af en legde het leer panklaar voor Tom De Sutter. Die liet doelman Boeckx van dichtbij geen kans (1-0). Daarna controleerden de Brusselaars de partij en kwamen ze weinig in de problemen. De ingevallen Iakovenko knalde diep in de tweede helft nog op de lat.Kleine nederlaag deert Genk niet Voor de Buffalo's was het hun eerste duel onder de nieuwe Spaanse coach Victor Fernandez, maar stunten bij de onbetwiste competitieleider zat er niet in. In de halve finales botst de landskampioen op Racing Genk. De Limburgers hadden hun heenwedstrijd bij Zulte Waregem met zware 0-5 cijfers gewonnen en konden zich in de terugmatch een kleine 0-1 nederlaag permitteren. Leye zorgde vanop de stip voor de enige treffer.Tweedeklassers te zwak In de andere halve eindstrijd nemen Kortrijk en Cercle Brugge het tegen mekaar op, zij schakelden allebei tweedeklassers uit. De Kerels elimineerden STVV (heen 0-0, terug 1-0 na een treffer van Dejaeghere), Cercle was te sterk voor Oostende (heen 2-1, terug 1-2). De halve finales worden op 30 januari (heen) en 2 maart (terug) gespeeld, Anderlecht en Kortrijk spelen eerst thuis. De finale is voor 9 mei. (Belga/TV)