Een week geleden had Anderlecht in Gent ook al gewonnen, met 0-2.

Paars-Wit wilde op eigen veld korte metten maken met de Buffalo's. Na een korte studieronde was het Rode Duivel Steven Defour die in de elfde minuut de score opende met een knappe schuiver van net buiten de zestien. Gent was aangeslagen en moest amper drie minuten later opnieuw even slikken. Na een blunder in de Gentse defensie kwam Aleksandar Mitrovic plots alleen voor doel en de Serviër stiftte de 2-0 over een kansloze doelman Sels tegen de netten.

Strafschop

Even voor het uur stond de 3-0 al op het bord. De bal ging op de stip na een fout in de zestien van Sels op Conté en Youri Tielemans zette de elfmeter beheerst om. Diezelfde Tielemans knalde even later nog op de paal, Anderlecht kwam nooit meer in de problemen. Bij de thuisploeg mocht nieuwkomer Rolando nog invallen. Woensdag verzekerde Club Brugge zich als eerste van een ticket voor de finale van zondag 22 maart (18u) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Club was in zijn halve finale twee keer een maatje te groot voor stadsgenoot Cercle en won met 5-1 en 2-3. De Belgische voetbalfans krijgen dus hun droomfinale tussen Blauw-Zwart en Paars-Wit.

(Belga/RR)

Een week geleden had Anderlecht in Gent ook al gewonnen, met 0-2. Paars-Wit wilde op eigen veld korte metten maken met de Buffalo's. Na een korte studieronde was het Rode Duivel Steven Defour die in de elfde minuut de score opende met een knappe schuiver van net buiten de zestien. Gent was aangeslagen en moest amper drie minuten later opnieuw even slikken. Na een blunder in de Gentse defensie kwam Aleksandar Mitrovic plots alleen voor doel en de Serviër stiftte de 2-0 over een kansloze doelman Sels tegen de netten. Even voor het uur stond de 3-0 al op het bord. De bal ging op de stip na een fout in de zestien van Sels op Conté en Youri Tielemans zette de elfmeter beheerst om. Diezelfde Tielemans knalde even later nog op de paal, Anderlecht kwam nooit meer in de problemen. Bij de thuisploeg mocht nieuwkomer Rolando nog invallen. Woensdag verzekerde Club Brugge zich als eerste van een ticket voor de finale van zondag 22 maart (18u) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Club was in zijn halve finale twee keer een maatje te groot voor stadsgenoot Cercle en won met 5-1 en 2-3. De Belgische voetbalfans krijgen dus hun droomfinale tussen Blauw-Zwart en Paars-Wit. (Belga/RR)