Anderlecht kwam in de 32e minuut op voorsprong toen Andy Najar binnenkopte.. Hij deed dat na een knappe dubbelpas op voorzet van Ibrahima Conté, nog maar net terug van de Africa Cup.

Najar en Conté lagen ook aan de basis van het tweede doelpunt. Met een snelle counter zetten ze Antony Vanden Borre, door Besnik Hasi op het middenveld uitgespeeld, op weg naar de 0-2. Vanden Borre werkte het met een knappe lob af.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De halve finale vindt zaterdag 21 maart in het Koning Boudewijnstadion plaats.

De kans is groot dat er voor het eerst sinds 1994 nog eens een finale tussen Anderlecht en Club Brugge komt. In de heenwedstrijd van de andere halve finale zette Club Brugge immers Cercle Brugge met 5-1 opzij. 21 jaar geleden won Anderlecht de beker door Club Brugge met 2-0 te verslaan. Sindsdien haalde Anderlecht nog slechts twee keer de finale (4-2 nederlaag na verlengingen tegen Germinal Ekeren in 1997, 3-2 zege tegen AA Gent in 2008).

(Belga/RR)

Anderlecht kwam in de 32e minuut op voorsprong toen Andy Najar binnenkopte.. Hij deed dat na een knappe dubbelpas op voorzet van Ibrahima Conté, nog maar net terug van de Africa Cup. Najar en Conté lagen ook aan de basis van het tweede doelpunt. Met een snelle counter zetten ze Antony Vanden Borre, door Besnik Hasi op het middenveld uitgespeeld, op weg naar de 0-2. Vanden Borre werkte het met een knappe lob af. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De halve finale vindt zaterdag 21 maart in het Koning Boudewijnstadion plaats. De kans is groot dat er voor het eerst sinds 1994 nog eens een finale tussen Anderlecht en Club Brugge komt. In de heenwedstrijd van de andere halve finale zette Club Brugge immers Cercle Brugge met 5-1 opzij. 21 jaar geleden won Anderlecht de beker door Club Brugge met 2-0 te verslaan. Sindsdien haalde Anderlecht nog slechts twee keer de finale (4-2 nederlaag na verlengingen tegen Germinal Ekeren in 1997, 3-2 zege tegen AA Gent in 2008).(Belga/RR)