Beker: Club Brugge geraakt niet voorbij KV Mechelen; Gent en Anderlecht zitten op rozen

In 90 minuten slaagde Club Brugge er niet in voorbij thuisploeg KV Mechelen te geraken in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de beker. Het werd 0-0. AA Gent won uit van bekerhouder Lokeren. Anderlecht en Charleroi wonnen ook.

In Mechelen was KV licht de betere ploeg, maar geen van de teams kwam tot scoren.

Op Zulte Waregem was RSC Anderlecht in de eerste helft de mindere ploeg. Frank Acheampong opende de score pas in de 72e minuut. Amper twee minuten later verdubbelde Dennis Praet de voorsprong. Vier minuten voor tijd maakte Sacha Kljestan er na een afgeweken vrije trap van Youri Tielemans nog 0-3 van.

Gent makkelijk

Lokeren keek al snel tegen een achterstand aan, na een goal van Laurent Depoitre in de 4e minuut, maar drie minuten voor rust bracht Mijat Maric de bekerhouder vanop de penaltystip langszij. In de tweede periode bezorgden Danijel Milicevic (50e), Kenneth Saief (69e) en Benito Raman de bezoekers de ruime overwinning.

Vorig jaar pakte Lokeren de beker door Zulte Waregem in de finale met 1-0 te verslaan. Een herhaling van die finale was ook zonder de uitslagen van woensdag al niet mogelijk. Als Anderlecht en Gent het woensdag 21 januari in de terugwedstrijden niet meer uit handen geven, komen ze in de halve finales (4 en 11 februari) immers tegen elkaar uit. De finale wordt zaterdag 21 maart in het Koning Boudewijnstadion gespeeld.