Beker: Club Brugge schakelt in blessuretijd Lokeren uit

Club Brugge heeft in de achtste finales van de Croky Cup met 1-0 gewonnen van Sporting Lokeren. De Bruggelingen moesten negentig minuten zwoegen tegen een stug Lokeren. Stefano Denswil zorgde drie minuten in de toegevoegde tijd voor de verlossing. Club moet in de kwartfinale naar Westerlo.

In de competitie zijn de manschappen van Michel Preud’homme thuis nog steeds ongeslagen en in de beker moest die vorm tegen Sporting Lokeren ook getoond worden. Het begin van de wedstrijd oogde alvast niet veelbelovend. Lokeren-coach Georges Leekens parkeerde van bij de start de bus voor het eigen strafschopgebied, terwijl Club Brugge te slordig omsprong met het vele balbezit. De eerste kans voor de Bruggelingen kwam er na een kwartier wanneer Thomas Meunier de achterlijn haalde. Hij zette voor tot bij Hans Vanaken, die de bal op de lat trapte. Ook in het vervolg van de eerste helft kampeerde de thuisploeg constant op de helft van Lokeren, maar reuzekansen leverde dat niet meer op.

Refaelov

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld. Het balbezit en de kansen bleven voor Club Brugge, maar Gedoz, Simons en vooral Vossen kregen de bal maar niet tegen de touwen. Preud’homme bracht twintig minuten voor tijd Tuur Dierckx dan maar in het veld. De vinnige buitenspeler zorgde met zijn acties voor voortdurend gevaar voor het doel van Lokeren-doelman Verhulst, maar ook kopballen van (opnieuw) Vossen en Meunier deden de netten niet trillen.

Het was uiteindelijk de wederoptredende Lior Refaelov die Lokeren echt in de problemen bracht. Hij werd diep in de blessuretijd na een mooie actie foutief afgestopt aan de rand van het strafschopgebied. Stefano Denswil zette zich achter de bal en trapte de oververdiende 1-0 in de rechterbenedenhoek voorbij Verhulst.

Loting kwartfinales

Meteen na het einde van de wedstrijd werd de loting voor de kwartfinales bekend. Die worden op 16 december gespeeld:

AA Gent – KV Mechelen

Racing Genk – Moeskroen-Péruwelz

Standard – KV Kortrijk

Westerlo – Club Brugge

In tegenstelling tot Club Brugge genieten de andere topploegen AA Gent, Racing Genk en Standard wel van het thuisvoordeel. Landskampioen AA Gent ontvangt KV Mechelen. Standard speelt op Sclessin tegen KV Kortrijk, dat woensdag in de achtste finales verrassend Anderlecht uit het bekertoernooi kegelde. Tot slot speelt Racing Genk gastheer voor Moeskroen-Péruwelz.