Beker: Gent in toegevoegde tijd voorbij Club Brugge

AA Gent heeft de heenwedstrijd van de halve finales in de Beker van België met 2-1 gewonnen van Club Brugge. Het werd een wedstrijd op het scherp van de snee, waarbij Brugge een uur met 10 moest spelen.

Met AA Gent tegen Club Brugge stond er een rechtstreeks duel tussen de landskampioen en de Bekerwinnaar van vorig seizoen op het programma. Een lastige verplaatsing voor de Bruggelingen, die in de vorige zes confrontaties tegen de Oost-Vlaamse rivalen geen enkele keer wisten te winnen. In een goed wedstrijdbegin van de thuisploeg moest Club-doelman Ludovic Butelle zijn ploeg enkele keren rechthouden, maar na 24 minuten was de Franse doelman dan toch geklopt met een knappe stifter van de Gouden Schoen van Sven Kums. Dion Cools ranselde het leer echter met de hand uit doel. Rood voor Cools en Kums achter het leer op de stip. Butelle hield echter zijn netten schoon, ook al kwam de Fransman wat te ver uit zijn doel.

Een Gents doelpunt hing in de lucht, maar net dan valt het vaak aan de overkant. Izquierdo bediende de hard werkende Diaby in de zestien, de 24-jarige Malinees liet ‘Doelman van het Jaar’ Matz Sels geen kans: 0-1 na 38 minuten.

Via de rug

Het was een mirakel dat de Bruggelingen bij de rust 0-1 voor stonden, meteen na de pauze stelden de Buffalo’s echter al orde op zaken. Brecht Dejaegere verlengde met wat meeval een schot van Lasse Nielsen in doel. Butelle bleek dan toch niet onklopbaar (1-1). Een stormloop werd het nadien niet en blauw-zwart kraakte pas in de slotfase, toen Sven Kums via de rug van Engels de 2-1 eindstand op het bord zette. De 3-1 werd even nadien nog afgekeurd wegens buitenspel.

Gent werd de verdiende winnaar in de Slag om Vlaanderen, maar dankzij het uitdoelpunt hebben de Bruggelingen ook nog een kans op een tweede finale op rij. De beslissing valt dus in de terugwedstrijd op woensdag 3 februari, vier dagen later kijken beide teams mekaar in de competitie nog maar eens in de ogen. In de andere halve finale bleek Standard woensdag al met 2-0 te sterk voor Racing Genk.