In een wervelend eerste halfuur walste Kortrijk over de bezoekers uit Anderlecht. Benoit Poulain opende na tien minuten de score nadat Anderlecht-doelman Davy Roef een kopbal van Maxime Chanot volledig verkeerd inschatte. Een kwartier later maakte Chanot dan toch zijn doelpunt. Na een hoekschop kon hij de bal simpel in doel deviëren. Op het halfuur deed Lukas Van Eenoo het licht helemaal uit voor Anderlecht. Zijn afgeweken schot dwong Roef voor de derde keer de bal uit het net te halen. Imoh Ezekiel kon na 36 minuten nog milderen voor paars-wit, maar de Brusselse hoop verdween vlak na de pauze opnieuw als sneeuw voor de zon wanneer Adam Marusic van buiten de baklijn aanlegde. Zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in doel. Steven Defour krulde nadien een vrije trap nog mooi voorbij Kortrijk-doelman Sifakis, maar verder kwamen de Brusselaars niet meer. Daar kon ook de late rode kaart voor Chanot geen verandering meer in brengen.

Strafschoppen voor Genk

Racing Genk moest op de stafschoppen wachten om Sporting Charleroi verslagen. Zowel na 90 als na 120 minuten stond een 1-1 stand op het bord.

De bezoekers uit Charleroi leken lange tijd op weg naar een mooie zege in de Cristal Arena. Een schot van Saglik werd na 28 minuten eerst afgeblokt door Dewaest, maar Tainmont trapte in de rebound wel raak. Genk wilde na een dramatische 3 op 18 in de competitie revanche en drukte de bezoekers in de tweede helft tegen de eigen baklijn. De ingevallen Thomas Buffel (73.) kon uiteindelijk de verdiende gelijkmaker maken. Hij trapte na een corner de bal knap in de bovenhoek. In de verlengingen mikte Bailey (Genk) nog tegen de paal en miste Ferber (Charleroi) in de allerlaatste minuut de winning goal. Een strafschoppenreeks moest voor de beslissing zorgen. Damien Marcq miste direct de eerste strafschop voor Charleroi en bekocht dat duur. Genk trapte immers alle strafschoppen raak, en plaatste zich zo voor de kwartfinales.

Leuven, Beveren verliezen

(

OH Leuven leed een 1-0 nederlaag bij Moeskroen-Péruwelz. François Marquet maakte na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ook voor Waasland-Beveren eindigt het bekeravontuur in de achtste finales, dit ten voordele van KV Mechelen. Nicolas Verdier was de ster van de avond. De Franse spits zette Mechelen al na acht minuten op voorsprong met een simpele kopbal. M'Sila bracht de bezoekers na twintig minuten terug in de wedstrijd, maar opnieuw Verdier bezegelde met een rake knal tien minuten na de pauze het lot van de manschappen van Stijn Vreven.

Standard versloeg Sint-Truiden met 2-0, na goals van Yatabaré (19.) en Arslanagic (44.) .

Westerlo versloeg tweedeklasser Antwerp, ook na strafschoffen.

Na 90 minuten was het 1-1.

(Belga/RR)

In een wervelend eerste halfuur walste Kortrijk over de bezoekers uit Anderlecht. Benoit Poulain opende na tien minuten de score nadat Anderlecht-doelman Davy Roef een kopbal van Maxime Chanot volledig verkeerd inschatte. Een kwartier later maakte Chanot dan toch zijn doelpunt. Na een hoekschop kon hij de bal simpel in doel deviëren. Op het halfuur deed Lukas Van Eenoo het licht helemaal uit voor Anderlecht. Zijn afgeweken schot dwong Roef voor de derde keer de bal uit het net te halen. Imoh Ezekiel kon na 36 minuten nog milderen voor paars-wit, maar de Brusselse hoop verdween vlak na de pauze opnieuw als sneeuw voor de zon wanneer Adam Marusic van buiten de baklijn aanlegde. Zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in doel. Steven Defour krulde nadien een vrije trap nog mooi voorbij Kortrijk-doelman Sifakis, maar verder kwamen de Brusselaars niet meer. Daar kon ook de late rode kaart voor Chanot geen verandering meer in brengen. Racing Genk moest op de stafschoppen wachten om Sporting Charleroi verslagen. Zowel na 90 als na 120 minuten stond een 1-1 stand op het bord. De bezoekers uit Charleroi leken lange tijd op weg naar een mooie zege in de Cristal Arena. Een schot van Saglik werd na 28 minuten eerst afgeblokt door Dewaest, maar Tainmont trapte in de rebound wel raak. Genk wilde na een dramatische 3 op 18 in de competitie revanche en drukte de bezoekers in de tweede helft tegen de eigen baklijn. De ingevallen Thomas Buffel (73.) kon uiteindelijk de verdiende gelijkmaker maken. Hij trapte na een corner de bal knap in de bovenhoek. In de verlengingen mikte Bailey (Genk) nog tegen de paal en miste Ferber (Charleroi) in de allerlaatste minuut de winning goal. Een strafschoppenreeks moest voor de beslissing zorgen. Damien Marcq miste direct de eerste strafschop voor Charleroi en bekocht dat duur. Genk trapte immers alle strafschoppen raak, en plaatste zich zo voor de kwartfinales.(OH Leuven leed een 1-0 nederlaag bij Moeskroen-Péruwelz. François Marquet maakte na een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd. Ook voor Waasland-Beveren eindigt het bekeravontuur in de achtste finales, dit ten voordele van KV Mechelen. Nicolas Verdier was de ster van de avond. De Franse spits zette Mechelen al na acht minuten op voorsprong met een simpele kopbal. M'Sila bracht de bezoekers na twintig minuten terug in de wedstrijd, maar opnieuw Verdier bezegelde met een rake knal tien minuten na de pauze het lot van de manschappen van Stijn Vreven. Standard versloeg Sint-Truiden met 2-0, na goals van Yatabaré (19.) en Arslanagic (44.) . Westerlo versloeg tweedeklasser Antwerp, ook na strafschoffen.Na 90 minuten was het 1-1. (Belga/RR)