Beker: Lokeren schakelt Standard uit

Lokeren heeft Standard Luik met 1-4 uit de Beker van België gespeeld. Club Brugge, Charleroi en Anderlecht hebben zich vlot geplaatst voor de kwartfinales.

Standard Luik, bezig aan een wisselvallig seizoen, ging thuis roemloos ten onder tegen Bekerhouder Lokeren. Junior Dutra opende na een kwartier de score voor de bezoekers. De Rouches lukten op het uur de gelijkmaker via Trebel (1-1). Woelwater Ayanda Patosi bracht de bezoekers enkele minuten later opnieuw op voorsprong. In de tweede helft gaf aanvaller Mbaye Leye met twee doelpunten zijn ex-ploeg de doodsteek. In de kwartfinales staat Lokeren voor een Oost-Vlaamse derby tegen AA Gent, dat het met 0-1 haalde op het veld van tweedeklasser Lommel United.

KV Mechelen geraakte met 2-3 voorbij derdeklasser Olsa Brakel.

Zulte Waregem had verlengingen nodig om rode lantaarn Lierse uit het Bekertoernooi te wippen. Na negentig minuten stond het 1-1. Aneke opende na zeven minuten de score voor de thuisploeg, Rachid Bourabia zorgde na 41 minuten voor de gelijkmaker. In de verlengingen kreeg Lierse, met tien na de uitsluiting van Vellios, een uitgelezen kans op de 1-2, maar Nwofor trapte de strafschop naast. Op de tegenaanval maakt Sylla er 2-1 van.

Een B-elftal van landskampioen Anderlecht had geen moeite met Racing Mechelen: 4-1.

Brugge

Na het gekibbel over het thuisvoordeel leverden Club Brugge en Kortrijk in het Guldensporenstadion een evenwichtige eerste helft zonder doelpunten af, maar met de beste kansen voor de thuisploeg. Na de pauze had Club aan een paar klasseflitsen genoeg om de Kortrijkzanen uit de Beker te wippen. Nicolas Castillo zette zich goed door in de zestien en legde knap achteruit op Victor Vazquez, die mooi binnenduwde (0-1). Even later zette Felipe Gedoz de 0-2 reeds op het bord. In de toegevoegde tijd legde Lior Refaelov vanop de stip de 0-3 eindstand vast. In de kwartfinales neemt Blauw-zwart het op tegen de winnaar van het duel tussen derdeklasser Olsa Brakel en KV Mechelen.

Ook Charleroi zit bij de laatste acht. De Karolo’s waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor KV Oostende. Neeskens Kebano (na 39 minuten op strafschop) en Fauré (59.) zorgden voor de doelpunten.

In de kwartfinales speelt Charleroi tegen Cercle Brugge. Cercle plaatste zich dinsdag reeds voor de kwartfinales dankzij een 3-0 zege na verlengingen tegen derdeklasser Koksijde.