Beker: Standard in halve finale tegen Genk, Gent tegen Brugge

Standard Luik won makkelijk van Kortrijk, na twee doelpunten in de eerste helft. Kort na de wedstrijd werden de halve finales geloot: Standard komt uit tegen Genk, AA Gent tegen Club Brugge.

Daarmee wordt Standard Luik het vierde en laatste team dat zich plaatst voor de halve finales van de Beker van België.

Kortrijk was nergens in de eerste helft en de bezoekers keken na amper negen minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Na hoekschop van Knockaert kopte Jorge Teixeira het leer hard tegen de netten. Na 36 minuten maakte man in vorm Mathieu Dossevi er na een knappe individuele actie 2-0 van. Ook zondag in de 2-0 thuiszege tegen Club Brugge was de Togolese aanvaller al de dirigent van een swingend Standard en ook toen bekroonde hij zijn sterke prestatie met een doelpunt.

Gent-Brugge, Standard-Genk

De Rouches waren zegezeker en lieten na de pauze de bal aan de bezoekers uit Kortrijk, die amper konden dreigen. Enkel in de slotfase staken ze nog even de neus aan het venster. Woensdag verzekerden ook Bekerhouder Club Brugge (0-2 in Westerlo), landskampioen AA Gent (1-0 tegen KV Mechelen) en Racing Genk (2-1 tegen Moeskroen-Péruwelz) zich van de halve finales.

Kort na het einde van de wedstrijd vond de loting voor de halve finales plaats: AA Gent komt uit tegen Club Brugge, en Standard tegen Racing Genk. Heenwedstrijden worden op 20 januari gespeeld, de terugwedstrijden op 3 februari.

Met Gent en Brugge nemen de huidige nummer een en twee in de competitie het begin volgend jaar dus op in een duel met een plaats in de finale als inzet. Die finale wordt op 19 maart op de Heizel gespeeld. Vorig seizoen moest Club voor AA Gent nog de duimen leggen in de titelstrijd en ook in de strijd om de Supercup bleken de Buffalo’s te sterk voor de troepen van Michel Preud’homme.

In de andere halve finale krijgen we met Standard – Racing Genk een heruitgave van de titelwedstrijd van 2011. Toen trokken de Genkenaars aan het langste eind. Dit jaar hebben de Rouches onder Yannick Ferrera echter een gedaanteverwisseling ondergaan. Het wordt dus opletten geblazen voor de troepen van Peter Maes, die woensdag Moeskroen-Péruwelz al met 2-1 uit het toernooi kegelden.