De terugwedstrijd wordt op 1 februari gespeeld.

Op een bijzonder slecht bespeelbaar veld aan de Gaverbeek - de veldverwarming leek maar een deel van het speelveld te ontdooien - legden beide teams weinig oogstrelend voetbal op de mat. Zulte Waregem was doorlopend de betere ploeg, al was het op de eerste kans van de thuisploeg wel twintig minuten wachten.

Verrassend genoeg was het Eupen-doelman Babacar Niasse die zijn ploeg voor de pauze rechthield. Op een kopbal van Christophe Lepoint schudde de Senegalees een fantastische redding uit de mouwen en ook Essevee-topschutter Mbaye Leye stootte op de Eupense goalie. Waregem-coach Francky Dury had achterin op de flanken Hamalainen en De fauw geofferd voor Dalsgaard en Madu om zo de snelheid uit de Eupense aanvallen te halen en dat loonde.

Counters

Het gevreesde aanvallende kwartet van de bezoekers uit de Oostkantons, met daarin aanvoerder Luis Garcia, Henry Onyekuru, Mamadou Sylla en Eric Ocansey, kon voor de pauze geen enkele kans bij mekaar voetballen.

Meteen na de koffie kregen de thuissupporters dan toch iets om zich aan op te warmen. Lepoint had echter zijn dagje niet en zag zijn trap tegen de deklat belanden. Eupen plooide massaal terug en loerde op de counter. Maar de aanhouder won. Na geharrewar in de zestien kwam de bal voor de voeten van invaller Sander Coopman terecht en die tikte het leer binnen.

Lege tribunes

De 1-0 thuiszege blijft wel een bijzonder link resultaat voor Zulte Waregem om in de terugwedstrijd naar Eupen te trekken. Essevee staat op negentig minuten van een derde Bekerfinale. In 2006 veroverde de club haar enige Beker door in de finale Moeskroen te kloppen. Promovendus Eupen stond nog nooit in een Bekerfinale.

In de andere halve finale staan Racing Genk en KV Oostende tegenover mekaar. De heenwedstrijd eindigde dinsdagavond aan de Kust op een 1-1 gelijkspel. De finale wordt op 18 maart in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Met 3.200 toeschouwers dinsdag in Oostende en 2.900 een dag later in Waregem waren de toeschouwersaantallen in de heenwedstrijden van de halve finales aan de lage kant. Het vriesweer, midweekvoetbal, de livetelevisieuitzending en weinig aantrekkelijke affiches voor het publiek zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken.

De terugwedstrijd wordt op 1 februari gespeeld. Op een bijzonder slecht bespeelbaar veld aan de Gaverbeek - de veldverwarming leek maar een deel van het speelveld te ontdooien - legden beide teams weinig oogstrelend voetbal op de mat. Zulte Waregem was doorlopend de betere ploeg, al was het op de eerste kans van de thuisploeg wel twintig minuten wachten. Verrassend genoeg was het Eupen-doelman Babacar Niasse die zijn ploeg voor de pauze rechthield. Op een kopbal van Christophe Lepoint schudde de Senegalees een fantastische redding uit de mouwen en ook Essevee-topschutter Mbaye Leye stootte op de Eupense goalie. Waregem-coach Francky Dury had achterin op de flanken Hamalainen en De fauw geofferd voor Dalsgaard en Madu om zo de snelheid uit de Eupense aanvallen te halen en dat loonde. Het gevreesde aanvallende kwartet van de bezoekers uit de Oostkantons, met daarin aanvoerder Luis Garcia, Henry Onyekuru, Mamadou Sylla en Eric Ocansey, kon voor de pauze geen enkele kans bij mekaar voetballen. Meteen na de koffie kregen de thuissupporters dan toch iets om zich aan op te warmen. Lepoint had echter zijn dagje niet en zag zijn trap tegen de deklat belanden. Eupen plooide massaal terug en loerde op de counter. Maar de aanhouder won. Na geharrewar in de zestien kwam de bal voor de voeten van invaller Sander Coopman terecht en die tikte het leer binnen. De 1-0 thuiszege blijft wel een bijzonder link resultaat voor Zulte Waregem om in de terugwedstrijd naar Eupen te trekken. Essevee staat op negentig minuten van een derde Bekerfinale. In 2006 veroverde de club haar enige Beker door in de finale Moeskroen te kloppen. Promovendus Eupen stond nog nooit in een Bekerfinale. In de andere halve finale staan Racing Genk en KV Oostende tegenover mekaar. De heenwedstrijd eindigde dinsdagavond aan de Kust op een 1-1 gelijkspel. De finale wordt op 18 maart in het Koning Boudewijnstadion gespeeld. Met 3.200 toeschouwers dinsdag in Oostende en 2.900 een dag later in Waregem waren de toeschouwersaantallen in de heenwedstrijden van de halve finales aan de lage kant. Het vriesweer, midweekvoetbal, de livetelevisieuitzending en weinig aantrekkelijke affiches voor het publiek zijn hiervoor de belangrijkste oorzaken.