Benavente (Charleroi): ‘We zijn geen kleine club meer’

© BELGAIMAGE

De Peruviaanse dribbelkont van Sporting Charleroi slalomt tussen de vragen over zijn land, zijn club en zijn toekomst.

1 Zeg eens eerlijk: kun je op het WK voor je nationale ploeg supporteren wanneer de bondscoach je bij de selectie over het hoofd heeft gezien?

Niet vergeten dat de bondscoach me sinds mijn transfer naar Charleroi slechts twee keer opgeroepen heeft. Zelfs in mijn beste periode hier, toen ik wekelijks belangrijk was voor de ploeg, werd ik niet bij de nationale ploeg gehaald. De bondscoach had zijn team al klaar en dat respecteer ik. Ik heb het WK altijd gezien als een mogelijke bonus, ik zat er niet mee in mijn hoofd. Zodra ik hoorde dat ik er niet bij was, heb ik de knop gemakkelijk omgedraaid en ben ik supporter geworden. Ik was triest door de uitschakeling in de eerste ronde, maar ik was blij met het mooie voetbal dat Peru getoond heeft. Dat laat een positieve indruk na over ons land.

2 Felice Mazzu speelt graag met twee aanvallers en hij heeft jongens als Rezaei en Perbet in zijn kern, maar toch behoudt hij zijn 4-5-1 om jou een plaats in het elftal te geven. Zet dat druk op jou?

Ik weet heel goed dat Charleroi met twee spitsen kan spelen. Uiteindelijk is het altijd de trainer die beslist. Ik kan alleen maar mijn best doen om in de ploeg te staan. Met Jérémy Perbet, KavehRezaei en Chris Bédia is de concurrentie natuurlijk erg groot. We zijn met vieren voor twee plaatsen en iedereen wil spelen. Maar uiteindelijk is dat positief voor de ploeg. Sinds ik naar Charleroi kwam, is het niveau alleen maar gestegen. We zijn geen kleine club meer die niet al te best weet waar ze naartoe wil. We hebben nu al twee jaar play-off 1 gespeeld. We weten wat we moeten doen om wedstrijden te winnen.

We hebben vorig seizoen in de reguliere competitie getoond dat we kunnen wedijveren met de clubs uit de G5.

Cristian Benavente

3 Als je ziet wat de grote vijf van de competitie uitgaven, dan beginnen jullie toch al met enkele lengten achterstand. Frustreert jou dat niet?

Wanneer je ons vergelijkt met andere ploegen, vooral de G5, dan zie je een duidelijk verschil in budget. Maar kijk naar vorig seizoen. Toen hebben we in de reguliere competitie getoond dat we, ook met minder geld, kunnen wedijveren met die clubs. In de play-offs was dat moeilijker, maar ook met minder middelen tonen we altijd dat we er staan.

4 Je hebt een eerste seizoen achter de rug waarin je de grens van de tien goals doorbrak. Nochtans hadden we de indruk dat je nog beter had kunnen doen.

Het klopt dat ik op het einde van het seizoen iets minder goed was. Zoals de hele ploeg eigenlijk. Het is een cliché, maar ik probeer vooral belangrijk te zijn voor het team. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik meer dan tien keer scoorde en dat is mooi voor mij, maar het doel is vooral de ploeg te helpen. Liefst door dit seizoen nog meer te scoren dan in het vorige.

5 Je werd genoemd als mogelijke vertrekker en we hoorden ook dat de club 8 miljoen vroeg voor je transfer. Vind je dat vleiend of overdreven?

Als de club voor mij een bedrag vraagt dat weinig andere clubs kunnen betalen, dan wil dat toch zeggen dat ze tevreden over me zijn, niet? Dat voelt wel prettig. Ik heb veel tijd nodig gehad om mijn plaats hier te vinden en nu ben ik gelukkig. Ik ben ergens waar iedereen mij waardeert. Je weet nooit wat er kan gebeuren in het voetbal, maar de ploeg gelooft in mij en het bestuur ook. Dat is het belangrijkste voor mij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content