Gumienny liet in het weekblad Humo optekenen dat de beoordelingen van de prestaties van de scheidsrechters daags na het voetbalweekend werden gegeven, maar een dag later al werden herzien. 'Dan hadden ze maandagavond naar Extra Time gekeken', zei Gumienny, die zei dat het systeem ondertussen veranderd is. 'Voortaan ontvangen scheidsrechters hun beoordeling pas ná het programma.'

De insinuatie dat de quotering van de scheidsrechters aangepast wordt na de uitzending van Extra Time is totaal uit de lucht gegrepen, zegt Verbist in een officiële verklaring. 'De quotering van onze scheidsrechters wordt door de aangeduide Referee Observer op maandagvoormiddag doorgestuurd naar ons secretariaat. Het Referee Office analyseert en bespreekt deze quoteringen op basis van beeldmateriaal. Meteen daarna contacteert de Referee Observer de scheidsrechter om de wedstrijd te bespreken', legt Verbist uit.

Het is niet de eerste keer dat Verbist in een officieel persbericht uitspraken van Gumienny countert. De ex-ref suggereerde eind vorige maand dat Club Brugge invloed uitoefent op de aanduidingen.

Gumienny liet in het weekblad Humo optekenen dat de beoordelingen van de prestaties van de scheidsrechters daags na het voetbalweekend werden gegeven, maar een dag later al werden herzien. 'Dan hadden ze maandagavond naar Extra Time gekeken', zei Gumienny, die zei dat het systeem ondertussen veranderd is. 'Voortaan ontvangen scheidsrechters hun beoordeling pas ná het programma.' De insinuatie dat de quotering van de scheidsrechters aangepast wordt na de uitzending van Extra Time is totaal uit de lucht gegrepen, zegt Verbist in een officiële verklaring. 'De quotering van onze scheidsrechters wordt door de aangeduide Referee Observer op maandagvoormiddag doorgestuurd naar ons secretariaat. Het Referee Office analyseert en bespreekt deze quoteringen op basis van beeldmateriaal. Meteen daarna contacteert de Referee Observer de scheidsrechter om de wedstrijd te bespreken', legt Verbist uit. Het is niet de eerste keer dat Verbist in een officieel persbericht uitspraken van Gumienny countert. De ex-ref suggereerde eind vorige maand dat Club Brugge invloed uitoefent op de aanduidingen.