'Ik hoop dat er een overnemer gevonden wordt zodat de activiteiten van de club voortgezet kunnen worden, het profstatuut behouden kan blijven en dat er op termijn gepromoveerd kan worden naar eerste klasse', zegt Bergen-voorzitter Domenico Leone.

Transferverbod

De Henegouwers sukkelden al langer met financiële problemen. Vorig seizoen tuimelde de club uit eerste klasse en al snel werd duidelijk dat de directie het budget voor dit seizoen niet rond zou krijgen. In november werd er reeds gesproken over een begrotingstekort van anderhalf miljoen euro. Leone wil dat tekort niet meer uit eigen zak bijpassen.

Omwille van de financiële problemen kreeg de club al een transferverbod tijdens de wintermercato.

14 jaar

'Ik voel mij emotioneel verbonden met de club, maar tijdens mijn voorzitterschap heb ik ook veel moeten investeren om de eerste ploeg en de jeugdopleiding boven water te houden. In november heb ik beslist om die tekorten niet meer bij te passen', verklaarde Leone, die veertien jaar voorzitter is bij de Henegouwers en er voordien ook tien jaar als bestuurslid aan de slag was.

'In tweede klasse werden we dit seizoen geconfronteerd met een daling van de inkomsten: de recettes zakten en heel wat sponsorcontracten werden niet meer verlengd. De zoektocht naar nieuwe sponsors leverde weinig op. Ik wil wel iedereen bedanken voor de hulp, vooral het personeel van de club.'

Bergen staat na 26 speeldagen met 43 punten op de zevende plaats in tweede klasse en is zo goed als kansloos om dit seizoen nog de promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen. Afgelopen weekend haalden ze het in eigen huis met 4-0 van Virton. (Belga/KVDA)

'Ik hoop dat er een overnemer gevonden wordt zodat de activiteiten van de club voortgezet kunnen worden, het profstatuut behouden kan blijven en dat er op termijn gepromoveerd kan worden naar eerste klasse', zegt Bergen-voorzitter Domenico Leone.De Henegouwers sukkelden al langer met financiële problemen. Vorig seizoen tuimelde de club uit eerste klasse en al snel werd duidelijk dat de directie het budget voor dit seizoen niet rond zou krijgen. In november werd er reeds gesproken over een begrotingstekort van anderhalf miljoen euro. Leone wil dat tekort niet meer uit eigen zak bijpassen. Omwille van de financiële problemen kreeg de club al een transferverbod tijdens de wintermercato.'Ik voel mij emotioneel verbonden met de club, maar tijdens mijn voorzitterschap heb ik ook veel moeten investeren om de eerste ploeg en de jeugdopleiding boven water te houden. In november heb ik beslist om die tekorten niet meer bij te passen', verklaarde Leone, die veertien jaar voorzitter is bij de Henegouwers en er voordien ook tien jaar als bestuurslid aan de slag was. 'In tweede klasse werden we dit seizoen geconfronteerd met een daling van de inkomsten: de recettes zakten en heel wat sponsorcontracten werden niet meer verlengd. De zoektocht naar nieuwe sponsors leverde weinig op. Ik wil wel iedereen bedanken voor de hulp, vooral het personeel van de club.' Bergen staat na 26 speeldagen met 43 punten op de zevende plaats in tweede klasse en is zo goed als kansloos om dit seizoen nog de promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen. Afgelopen weekend haalden ze het in eigen huis met 4-0 van Virton. (Belga/KVDA)