Bernd Thijs zal op het veld geen meerwaarde kunnen geven de komende maanden, maar ernaast heeft hij als routinier wel zijn rol te spelen. Thijs vindt de keuze voor Bob Peeters uitstekend, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine, maar wijst ook de jonge kern van AA Gent terecht."Ik denk ook dat de keuze voor Bob de best mogelijke was", weet de momenteel revaliderende routinier Bernd Thijs (34), die vorige week werd geopereerd aan de voorste kruisband van de knie en dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie zal komen.

"Hij kent het huis een beetje, is een jonge trainer die veel op enthousiasme werkt en het vuur opnieuw wat moet aanwakkeren. Ik blijf er wel bij dat het gebrek aan ervaring ons dit seizoen zuur opbreekt. We zitten in de selectie met veel talentvolle jongeren met heel wat kwaliteiten, maar zonder die noodzakelijke routine. Je dient dan te weten dat als je zo stevig verjongt je ook puntenverlies moet incalculeren."

"En bovendien: wanneer je als profvoetballer jezelf niet kan motiveren om te trainen, duels te spelen én om je best te doen, dan is het heel ver gekomen. Dat is de normaalste zaak ter wereld, je hebt toch geen coach nodig om je te prikkelen?"

Toch is Thijs hoopvol gestemd. "De top zes, onze doelstelling voor het seizoen, moet nog kunnen", stelt de controlerende middenvelder. "Play-off 1 missen zou een ferme domper betekenen. Ik wil de jongens alleszins nog helpen met mijn rol naast het veld, als steun." (FV)

Bernd Thijs zal op het veld geen meerwaarde kunnen geven de komende maanden, maar ernaast heeft hij als routinier wel zijn rol te spelen. Thijs vindt de keuze voor Bob Peeters uitstekend, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine, maar wijst ook de jonge kern van AA Gent terecht."Ik denk ook dat de keuze voor Bob de best mogelijke was", weet de momenteel revaliderende routinier Bernd Thijs (34), die vorige week werd geopereerd aan de voorste kruisband van de knie en dit seizoen vermoedelijk niet meer in actie zal komen."Hij kent het huis een beetje, is een jonge trainer die veel op enthousiasme werkt en het vuur opnieuw wat moet aanwakkeren. Ik blijf er wel bij dat het gebrek aan ervaring ons dit seizoen zuur opbreekt. We zitten in de selectie met veel talentvolle jongeren met heel wat kwaliteiten, maar zonder die noodzakelijke routine. Je dient dan te weten dat als je zo stevig verjongt je ook puntenverlies moet incalculeren." "En bovendien: wanneer je als profvoetballer jezelf niet kan motiveren om te trainen, duels te spelen én om je best te doen, dan is het heel ver gekomen. Dat is de normaalste zaak ter wereld, je hebt toch geen coach nodig om je te prikkelen?"Toch is Thijs hoopvol gestemd. "De top zes, onze doelstelling voor het seizoen, moet nog kunnen", stelt de controlerende middenvelder. "Play-off 1 missen zou een ferme domper betekenen. Ik wil de jongens alleszins nog helpen met mijn rol naast het veld, als steun." (FV)