Dit seizoen kwam Berthelin (36) amper aan de bak bij Bergen, maar rancuneus is hij daarom niet tegenover trainer Enzo Scifo. Integendeel. Berthelin in Sport/Voetbalmagazine: "Ik heb een goed seizoen achter de rug, één dat mijn verwachtingen overtrof. Wanneer ik niet speelde, stond er met Olivier Werner een echte vriend in het doel. Onze verstandhouding is schitterend, we steunden elkaar altijd. Uiteraard ben je erg gefrustreerd als je niet speelt, maar ik ben er goed mee omgegaan. De sfeer in de groep was dit seizoen uitzonderlijk goed, er waren geen incidenten. Ook al omdat de keuzes van Enzo Scifo over het algemeen gerechtvaardigd waren."

Via trainer Frederik Vanderbiest, waarmee Berthelin nog samenspeelde bij Dender, polste KV Oostende bij de Fransman naar een functie als keeperstrainer. "In december waren er al contacten. Oostende toonde interesse maar het bestuur stelde de beslissing uit tot ze zeker waren van de promotie. Daarna heb ik met de coach gebeld", legt Berthelin uit.

Was de rol als keeperstrainer er één die al langer door zijn hoofd spookte? "Zeker wel, vorige zomer was ik al bijna keeperstrainer van Kortrijk", verrast Berthelin. "Die club deed me totaal onverwacht een aanbod."

"Ik had niet gedacht dat ik op mijn leeftijd al een aanbod van een eersteklasser zou krijgen. Ik was er graag op ingaan en in mijn hoofd had ik mijn spelerscarrière al afgesloten. Toen Bergen geld vroeg om mij te laten vertrekken, raakte de deal echter in het slop. Bergen had Kortrijk moeten betalen om Francky Vandendriessche over te nemen en wilde nu ook een kleine som voor mij. Enzo Scifo heeft nadien op mij ingesproken en mijn moreel opgekrikt. Hij zei dat Bergen mij nog nodig had en uiteindelijk heb ik afgelopen seizoen bijna de helft van de wedstrijden gespeeld."

Dit seizoen kwam Berthelin (36) amper aan de bak bij Bergen, maar rancuneus is hij daarom niet tegenover trainer Enzo Scifo. Integendeel. Berthelin in Sport/Voetbalmagazine: "Ik heb een goed seizoen achter de rug, één dat mijn verwachtingen overtrof. Wanneer ik niet speelde, stond er met Olivier Werner een echte vriend in het doel. Onze verstandhouding is schitterend, we steunden elkaar altijd. Uiteraard ben je erg gefrustreerd als je niet speelt, maar ik ben er goed mee omgegaan. De sfeer in de groep was dit seizoen uitzonderlijk goed, er waren geen incidenten. Ook al omdat de keuzes van Enzo Scifo over het algemeen gerechtvaardigd waren."Via trainer Frederik Vanderbiest, waarmee Berthelin nog samenspeelde bij Dender, polste KV Oostende bij de Fransman naar een functie als keeperstrainer. "In december waren er al contacten. Oostende toonde interesse maar het bestuur stelde de beslissing uit tot ze zeker waren van de promotie. Daarna heb ik met de coach gebeld", legt Berthelin uit.Was de rol als keeperstrainer er één die al langer door zijn hoofd spookte? "Zeker wel, vorige zomer was ik al bijna keeperstrainer van Kortrijk", verrast Berthelin. "Die club deed me totaal onverwacht een aanbod.""Ik had niet gedacht dat ik op mijn leeftijd al een aanbod van een eersteklasser zou krijgen. Ik was er graag op ingaan en in mijn hoofd had ik mijn spelerscarrière al afgesloten. Toen Bergen geld vroeg om mij te laten vertrekken, raakte de deal echter in het slop. Bergen had Kortrijk moeten betalen om Francky Vandendriessche over te nemen en wilde nu ook een kleine som voor mij. Enzo Scifo heeft nadien op mij ingesproken en mijn moreel opgekrikt. Hij zei dat Bergen mij nog nodig had en uiteindelijk heb ik afgelopen seizoen bijna de helft van de wedstrijden gespeeld."