Frutos wordt bij DC United de assistent van zijn landgenoot Hernan Losada, die vorige maand Beerschot verliet.

'Ik ken Nicolas al jaren en kan enkel maar goede dingen zeggen over zijn karakter', stelde Losada zijn landgenoot voor op de clubwebsite. 'Nicolas was als speler een heel intelligente aanvaller. Na zijn actieve loopbaan werkte hij hard om een grote tacticus en coach te worden. Zijn creatief aanvallende brein koppelt hij aan zijn ervaring jonge spelers beter te maken. Hij wordt een waardevolle aanvulling voor onze staf.'

Op zondag 14 februari zal Frutos tijdens de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge voor de laatste keer op de bank voor RSCA zitten. 'Dit was een enorm moeilijke keuze, waar ik samen met mijn gezin grondig over nagedacht heb', vertelt de Argentijn.

'Iedereen weet wat voor een emotionele band ik heb met Anderlecht. We zijn uitzonderlijk werk aan het leveren en werken professioneler dan ooit tevoren. Ik ga het missen om elke dag op de club van mijn hart te zijn, maar ik kreeg deze grote kans om mezelf verder te ontwikkelen, bij te leren en meer verantwoordelijkheden op te nemen en wil de uitdaging aangaan. Bovendien kan ik bij DC United samenwerken met mijn goede vriend Hernan Losada.'

Anderlecht

Nicolas Frutos streek in juni vorig jaar voor een derde keer neer bij Anderlecht. Hij was er dit seizoen een veelgeprezen assistent van hoofdcoach Vincent Kompany.

De Argentijn was als speler tussen 2006 en 2010 actief bij paars-wit. Nadien was hij tussen november 2015 en oktober 2017 in diverse functies aan de slag bij Anderlecht. Hij begon als trainer van de beloften, werd vervolgens performance manager en assistent en was vier wedstrijden hoofdcoach. Na de komst van Hein Vanhaezebrouck als T1 werd zijn contract in onderling overleg ontbonden.

Frutos wordt bij DC United de assistent van zijn landgenoot Hernan Losada, die vorige maand Beerschot verliet.'Ik ken Nicolas al jaren en kan enkel maar goede dingen zeggen over zijn karakter', stelde Losada zijn landgenoot voor op de clubwebsite. 'Nicolas was als speler een heel intelligente aanvaller. Na zijn actieve loopbaan werkte hij hard om een grote tacticus en coach te worden. Zijn creatief aanvallende brein koppelt hij aan zijn ervaring jonge spelers beter te maken. Hij wordt een waardevolle aanvulling voor onze staf.'Op zondag 14 februari zal Frutos tijdens de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge voor de laatste keer op de bank voor RSCA zitten. 'Dit was een enorm moeilijke keuze, waar ik samen met mijn gezin grondig over nagedacht heb', vertelt de Argentijn. 'Iedereen weet wat voor een emotionele band ik heb met Anderlecht. We zijn uitzonderlijk werk aan het leveren en werken professioneler dan ooit tevoren. Ik ga het missen om elke dag op de club van mijn hart te zijn, maar ik kreeg deze grote kans om mezelf verder te ontwikkelen, bij te leren en meer verantwoordelijkheden op te nemen en wil de uitdaging aangaan. Bovendien kan ik bij DC United samenwerken met mijn goede vriend Hernan Losada.'Nicolas Frutos streek in juni vorig jaar voor een derde keer neer bij Anderlecht. Hij was er dit seizoen een veelgeprezen assistent van hoofdcoach Vincent Kompany. De Argentijn was als speler tussen 2006 en 2010 actief bij paars-wit. Nadien was hij tussen november 2015 en oktober 2017 in diverse functies aan de slag bij Anderlecht. Hij begon als trainer van de beloften, werd vervolgens performance manager en assistent en was vier wedstrijden hoofdcoach. Na de komst van Hein Vanhaezebrouck als T1 werd zijn contract in onderling overleg ontbonden.