"Het keepen is de laatste jaren zo veranderd. Vroeger zag je een bal vertrekken, zette je als keeper een pas en was je vertrokken. Nu moet je telkens eerst bekijken welke zwabber er in de curve van de bal zit", legt Biebauw uit in Sport/Voetbalmagazine.

De traptechniek van Ronaldo

KV Mechelen, de club van Biebauw, speelt met ballen van Select, Gent met Adidas, Anderlecht met nog andere Adidasballen. Dat vergt telkens aanpassingen voor een doelman.

Biebauw: "Bij een bots op een droog veld glijdt een bal van Anderlecht alsof het nat is. En als het nat is, wordt die bal echt een speer. Een Selectbal remt af bij een bots op een droog veld. Maar die is dan weer heel moeilijk om te klemmen bij nat weer, want hij is geplastificeerd."

"Sommige ballen blijven langer in de lucht hangen dan andere, wat het bij een voorzet moeilijk maakt om in te schatten waar de bal gaat vallen. En de ene wijkt ook meer van zijn lijn af dan de andere. Het is het lastigst als spelers met de wreef een korte, krachtige stoot geven tegen een bal, als de bal geen spin heeft. Let er maar eens op bij Cristiano Ronaldo; als hij op een bal trapt, spint die niet."

Maric

Ook in de Belgische competitie lopen er voetballers rond met een nogal aparte traptechniek. Wannes Van Tricht en Milos Maric, zo verklapt Biebauw, zijn vervelende 'klanten'.

"Wannes heeft zó'n rare traptechniek. Hij schept de bal zoals Ronaldo, niet met de binnenkant van de voet, niet met de wreef, iets tussenin. Zijn schoten gaan rechtdoor en tegelijk laat hij de bal eerst stijgen en dan nog enorm vallen. Heel lastig voor een keeper, want dan vliegt de bal soms gewoon over jou, maar je kunt moeilijk altijd op je lijn blijven."

"Milos Maric van Waasland-Beveren trapt ook raar. Vanaf dertig meter en toch gevaarlijk. Ik zag onlangs Frank Boeckx van Gent zo'n bal van Maric redden. Je moest eens zien hoe die bal zwabberde."

"Het keepen is de laatste jaren zo veranderd. Vroeger zag je een bal vertrekken, zette je als keeper een pas en was je vertrokken. Nu moet je telkens eerst bekijken welke zwabber er in de curve van de bal zit", legt Biebauw uit in Sport/Voetbalmagazine. De traptechniek van RonaldoKV Mechelen, de club van Biebauw, speelt met ballen van Select, Gent met Adidas, Anderlecht met nog andere Adidasballen. Dat vergt telkens aanpassingen voor een doelman. Biebauw: "Bij een bots op een droog veld glijdt een bal van Anderlecht alsof het nat is. En als het nat is, wordt die bal echt een speer. Een Selectbal remt af bij een bots op een droog veld. Maar die is dan weer heel moeilijk om te klemmen bij nat weer, want hij is geplastificeerd." "Sommige ballen blijven langer in de lucht hangen dan andere, wat het bij een voorzet moeilijk maakt om in te schatten waar de bal gaat vallen. En de ene wijkt ook meer van zijn lijn af dan de andere. Het is het lastigst als spelers met de wreef een korte, krachtige stoot geven tegen een bal, als de bal geen spin heeft. Let er maar eens op bij Cristiano Ronaldo; als hij op een bal trapt, spint die niet."MaricOok in de Belgische competitie lopen er voetballers rond met een nogal aparte traptechniek. Wannes Van Tricht en Milos Maric, zo verklapt Biebauw, zijn vervelende 'klanten'. "Wannes heeft zó'n rare traptechniek. Hij schept de bal zoals Ronaldo, niet met de binnenkant van de voet, niet met de wreef, iets tussenin. Zijn schoten gaan rechtdoor en tegelijk laat hij de bal eerst stijgen en dan nog enorm vallen. Heel lastig voor een keeper, want dan vliegt de bal soms gewoon over jou, maar je kunt moeilijk altijd op je lijn blijven.""Milos Maric van Waasland-Beveren trapt ook raar. Vanaf dertig meter en toch gevaarlijk. Ik zag onlangs Frank Boeckx van Gent zo'n bal van Maric redden. Je moest eens zien hoe die bal zwabberde."