Bjorn Engels: ‘De nationale ploeg is niet aan de orde’

© Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De ex-verdediger van Club Brugge, momenteel sterk bezig bij Olympiakos, is een outsider voor een plaats in de WK-selectie van Roberto Martinez.

Bjorn Engels, 23 geworden op 15 september, staat er weer. Hij liet zich dit seizoen onder meer al opmerken in de Champions Leaguewedstrijd tegen FC Barcelona. Zelfs de Spaanse sportkrant Marca prees hem toen voor zijn positiespel en de zekerheid die hij de Griekse kampioen achterin bood. Door de verdedigende problemen die de Rode Duivels momenteel kennen, komt ook hij weer in beeld voor een plaats in de WK-selectie. Maar daar is hij zelf niet van overtuigd.

Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik weinig of geen kans maak.

‘Over de nationale ploeg wil ik eigenlijk niet spreken’, zegt hij. ‘Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat ik weinig of geen kans maak. Alle jongens die opgeroepen werden tijdens de kwalificatiecampagne verdienen het meest een WK-selectie, want zij hielpen mee aan de kwalificatie. Ik vind dat logisch en ik hoop dat ze het in Rusland goed doen en dat de nationale er iets moois van kan maken.’

Maar toch. Niet iedereen die opgeroepen werd voldeed, er zijn achterin geblesseerden en een systeem met drie centrale verdedigers vraagt misschien wel om een extra centrumverdediger in de WK-selectie.

‘Mijn grootste doel is hier te bevestigen en hier een heel goed seizoen te spelen.

‘Er moet volgens mij toch al héél veel gebeuren voor ik in aanmerking kom, hoor’, aldus Engels. ‘Maar oké, stel dat ik alsnog word opgeroepen, dan zal mijn tas uiteraard snel klaar zijn. Want het is natuurlijk een eer om voor je land te spelen.

‘Maar, ik herhaal: het is niet aan de orde en ik ben daar ook totaal niet mee bezig. Ik ben helemaal gefocust op Olympiakos. Mijn grootste doel is hier te bevestigen en hier een heel goed seizoen te spelen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content