Bob Claes licht zijn eerste doelstellingen toe: "Het comfort van de supporters verhogen ligt me na aan het hart. De eerste jaren hebben we hard gewerkt aan de horeca, het ticketingsysteem en de ticketprijzen. Maar het allerbelangrijkste binnen een club is dat er een competitief elftal op het veld staat. Al de rest vloeit daaruit voort."

"We zitten niet meer in een netwerk, de club staat op zich. Bij de overname was ons eerste werkpunt het overschot aan spelers. Van de 47 spelers zijn er intussen 21 weg. Daar waren er veel bij met een groot salaris die weinig aan de bak kwamen. Het was een goeie zaak dat we, voor we op stage vertrokken, de meeste kernspelers al aan boord hadden, zodat de trainer tijdig de lijnen kon uitzetten. Misschien komt er nog wat bij, vertrekken is niet aan de orde. We willen onze beste spelers behouden."

Erik Gerets

Verder heeft de nieuwe algemeen directeur nog wat nieuwtjes mee te delen. Over de verbouwingsplannen op Sclessin bijvoorbeeld. Bob Claes: "Daar gaat je binnenkort meer over horen. De komende maanden gaan we een project voorstellen voor de aanpassing van het stadion, bijvoorbeeld door het dichtmaken van een of twee hoeken. Dan win je 3000 tot 3500 plaatsen per hoek."

Sport/Voetbalmagazine polst ook naar de bedoelingen achter de aanwezigheid van Erik Gerets in de tribunes van Standard. Wordt 'de Leeuw' straks een te duchten concurrent voor coach Slavo Muslin? "Nee, Slavo Muslin geniet al ons vertrouwen", is Claes stellig. "Zelfs moesten we Erik Gerets ergens in een hoek wegstoppen, de fotografen zouden hem toch vinden. Gerets is een fantastisch man, een levende legende met een passie voor deze club. Als hij vraagt of hij naar een match kan komen, is hij altijd welkom. We praten ook met hem, dat zijn interessante gesprekken, maar meer moet u daar niet achter zoeken."

Lees het hele interview met Bob Claes in Sport/Voetbalmagazine van 12 augustus.

Bob Claes licht zijn eerste doelstellingen toe: "Het comfort van de supporters verhogen ligt me na aan het hart. De eerste jaren hebben we hard gewerkt aan de horeca, het ticketingsysteem en de ticketprijzen. Maar het allerbelangrijkste binnen een club is dat er een competitief elftal op het veld staat. Al de rest vloeit daaruit voort." "We zitten niet meer in een netwerk, de club staat op zich. Bij de overname was ons eerste werkpunt het overschot aan spelers. Van de 47 spelers zijn er intussen 21 weg. Daar waren er veel bij met een groot salaris die weinig aan de bak kwamen. Het was een goeie zaak dat we, voor we op stage vertrokken, de meeste kernspelers al aan boord hadden, zodat de trainer tijdig de lijnen kon uitzetten. Misschien komt er nog wat bij, vertrekken is niet aan de orde. We willen onze beste spelers behouden."Verder heeft de nieuwe algemeen directeur nog wat nieuwtjes mee te delen. Over de verbouwingsplannen op Sclessin bijvoorbeeld. Bob Claes: "Daar gaat je binnenkort meer over horen. De komende maanden gaan we een project voorstellen voor de aanpassing van het stadion, bijvoorbeeld door het dichtmaken van een of twee hoeken. Dan win je 3000 tot 3500 plaatsen per hoek."Sport/Voetbalmagazine polst ook naar de bedoelingen achter de aanwezigheid van Erik Gerets in de tribunes van Standard. Wordt 'de Leeuw' straks een te duchten concurrent voor coach Slavo Muslin? "Nee, Slavo Muslin geniet al ons vertrouwen", is Claes stellig. "Zelfs moesten we Erik Gerets ergens in een hoek wegstoppen, de fotografen zouden hem toch vinden. Gerets is een fantastisch man, een levende legende met een passie voor deze club. Als hij vraagt of hij naar een match kan komen, is hij altijd welkom. We praten ook met hem, dat zijn interessante gesprekken, maar meer moet u daar niet achter zoeken."Lees het hele interview met Bob Claes in Sport/Voetbalmagazine van 12 augustus.