Zorgen voor scherpte, discipline en enthousiasme is de dwingende opdracht voor Bob Peeters (41), eind oktober nog bedankt voor bewezen diensten bij Lokeren OV en al vier keer ontslagen in amper drie jaar tijd. Alleen bij Waasland-Beveren besliste hij zelf zijn aflopend contract niet te verlengen.

"Als je negentig procent positieve commentaren hoort bij zijn vorige clubs, is dat voor mij duidelijk genoeg", verweert Westerlomanager Herman Wijnants, die voor de aanduiding van Peeters zelfs bij een gerenommeerd journalist informeerde wie te nemen en teleurgesteld moest vaststellen dat zijn eerste keuze Frederik Vanderbiest meteen afzegde.

"We hadden nood aan iemand om de spelers allemaal op één lijn te zetten en de negatieve spiraal om te draaien. Je mag niet uit het oog verliezen dat Harm vaak het slachtoffer was van de supporters en psychologisch zwaar onder druk stond. Voor hen kon hij niks goed doen, wat erg aan hem vrat. Hij zat, door de zwakke resultaten, aan het einde van zijn latijn."

Machine vervangen

Peeters was na Charlton al even in beeld bij Westerlo, maar toen Lokeren interesse toonde, haakte de Kempische club af. Van Peeters worden nu vuur, passie, veel strijdlust én vooral punten verwacht. Na zijn recente ervaringen paste Peeters die een contract tot het eind van het seizoen tekende zelf voor een bijkomende optie voor nog een seizoen.

"Voetbal, dat is zoals een bedrijf", besluit Wijnants, die benadrukt dat hij de afgelopen twintig jaar slechts zes trainers had, waarvan hij er in elf maanden tijd wel twee ontsloeg. "Spelers zijn uw machines. Maar in een bedrijf vervang je onmiddellijk een stukgegane machine door een ander. Dat gaat niet in het voetbal, want voetballers zijn mensen."

(Frédéric Vanheule)

Zorgen voor scherpte, discipline en enthousiasme is de dwingende opdracht voor Bob Peeters (41), eind oktober nog bedankt voor bewezen diensten bij Lokeren OV en al vier keer ontslagen in amper drie jaar tijd. Alleen bij Waasland-Beveren besliste hij zelf zijn aflopend contract niet te verlengen."Als je negentig procent positieve commentaren hoort bij zijn vorige clubs, is dat voor mij duidelijk genoeg", verweert Westerlomanager Herman Wijnants, die voor de aanduiding van Peeters zelfs bij een gerenommeerd journalist informeerde wie te nemen en teleurgesteld moest vaststellen dat zijn eerste keuze Frederik Vanderbiest meteen afzegde. "We hadden nood aan iemand om de spelers allemaal op één lijn te zetten en de negatieve spiraal om te draaien. Je mag niet uit het oog verliezen dat Harm vaak het slachtoffer was van de supporters en psychologisch zwaar onder druk stond. Voor hen kon hij niks goed doen, wat erg aan hem vrat. Hij zat, door de zwakke resultaten, aan het einde van zijn latijn."Machine vervangenPeeters was na Charlton al even in beeld bij Westerlo, maar toen Lokeren interesse toonde, haakte de Kempische club af. Van Peeters worden nu vuur, passie, veel strijdlust én vooral punten verwacht. Na zijn recente ervaringen paste Peeters die een contract tot het eind van het seizoen tekende zelf voor een bijkomende optie voor nog een seizoen."Voetbal, dat is zoals een bedrijf", besluit Wijnants, die benadrukt dat hij de afgelopen twintig jaar slechts zes trainers had, waarvan hij er in elf maanden tijd wel twee ontsloeg. "Spelers zijn uw machines. Maar in een bedrijf vervang je onmiddellijk een stukgegane machine door een ander. Dat gaat niet in het voetbal, want voetballers zijn mensen."(Frédéric Vanheule)