"We beleven een typische voorbereiding, waarbij het accent ligt op de conditionele opbouw en elkaar leren kennen", vertelt Peeters (41) aan Sport/Voetbalmagazine. "Zowel de spelers onderling als de spelers aan mij en ik aan hen. Profvoetballers zijn geen robots, het zijn mensen van vlees en bloed, dat wordt wel eens vergeten. De aanpassing aan een nieuwe cultuur en nieuwe ploeg vergt tijd. KV Mechelen en KV Kortrijk bewezen vorig seizoen dat een mindere competitiestart niet nefast hoeft te zijn. Ze kenden allebei een knappe finish."

Bij zijn voorstelling stelde Bob Peeters al dat sportief directeur Willy Reynders een belangrijke reden was om voor Lokeren te kiezen. "Hij kent het trainersvak, hij kan door de resultaten van een oefencampagne kijken, rekening houdend met vermoeidheid en andere facetten. Dat maakt het voor een coach aangenamer werken."

Buitenlandse spelers

Dat Lokeren na een succesvolle periode met veel Belgen en een stabiel transferbeleid plots opteert voor een heel leger nieuwe spelers uit het buitenland, werd vooraf besproken tussen T1 en sportief directeur. "Wij hadden wel degelijk Belgische namen op onze verlanglijst staan. Dion Cools bijvoorbeeld. Maar als Club Brugge zich in de debatten mengt, heb je Lokeren zijnde nog weinig te vertellen. Het is gewoon heel duur geworden om Belgisch talent in huis te halen. Belgische spelers zijn gegeerd, ons land staat niet voor niets derde op de wereldranglijst.

"Vergeleken met mijn periode als coach bij Cercle Brugge is er veel veranderd. De topclubs laten veel minder eigen talent door de vingers glippen. Dus ja, dan richt je je op de buitenlandse markt."

De geest van Peter Maes

Tot slot wilde Sport/Voetbalmagazine weten of Peeters er al in slaagde de geest van Peter Maes te verdrijven op Daknam. "Ik vind het logisch dat zijn naam nog geregeld valt binnen deze club of dat hij contact houdt met bepaalde mensen. Tot dusver ondervond ik daar weinig last van", nuanceert hij. "Ik denk wel dat het een voordeel is dat ook de technische staf vernieuwd werd - op Danny Veyt en Geert Dirinck na. Dat zorgt bij de overgebleven spelers voor een frisse wind. Ik kan hier bij Lokeren mijn stempel drukken op het transferbeleid en de dagelijkse werking, dat is het belangrijkste."

(Matthias Stockmans)

Lees de vijf vragen aan met Bob Peeters in Sport/Voetbalmagazine van 15 juli.

"We beleven een typische voorbereiding, waarbij het accent ligt op de conditionele opbouw en elkaar leren kennen", vertelt Peeters (41) aan Sport/Voetbalmagazine. "Zowel de spelers onderling als de spelers aan mij en ik aan hen. Profvoetballers zijn geen robots, het zijn mensen van vlees en bloed, dat wordt wel eens vergeten. De aanpassing aan een nieuwe cultuur en nieuwe ploeg vergt tijd. KV Mechelen en KV Kortrijk bewezen vorig seizoen dat een mindere competitiestart niet nefast hoeft te zijn. Ze kenden allebei een knappe finish."Bij zijn voorstelling stelde Bob Peeters al dat sportief directeur Willy Reynders een belangrijke reden was om voor Lokeren te kiezen. "Hij kent het trainersvak, hij kan door de resultaten van een oefencampagne kijken, rekening houdend met vermoeidheid en andere facetten. Dat maakt het voor een coach aangenamer werken."Buitenlandse spelersDat Lokeren na een succesvolle periode met veel Belgen en een stabiel transferbeleid plots opteert voor een heel leger nieuwe spelers uit het buitenland, werd vooraf besproken tussen T1 en sportief directeur. "Wij hadden wel degelijk Belgische namen op onze verlanglijst staan. Dion Cools bijvoorbeeld. Maar als Club Brugge zich in de debatten mengt, heb je Lokeren zijnde nog weinig te vertellen. Het is gewoon heel duur geworden om Belgisch talent in huis te halen. Belgische spelers zijn gegeerd, ons land staat niet voor niets derde op de wereldranglijst. "Vergeleken met mijn periode als coach bij Cercle Brugge is er veel veranderd. De topclubs laten veel minder eigen talent door de vingers glippen. Dus ja, dan richt je je op de buitenlandse markt."De geest van Peter MaesTot slot wilde Sport/Voetbalmagazine weten of Peeters er al in slaagde de geest van Peter Maes te verdrijven op Daknam. "Ik vind het logisch dat zijn naam nog geregeld valt binnen deze club of dat hij contact houdt met bepaalde mensen. Tot dusver ondervond ik daar weinig last van", nuanceert hij. "Ik denk wel dat het een voordeel is dat ook de technische staf vernieuwd werd - op Danny Veyt en Geert Dirinck na. Dat zorgt bij de overgebleven spelers voor een frisse wind. Ik kan hier bij Lokeren mijn stempel drukken op het transferbeleid en de dagelijkse werking, dat is het belangrijkste."(Matthias Stockmans)Lees de vijf vragen aan met Bob Peeters in Sport/Voetbalmagazine van 15 juli.