Eidur Gudjohnsen (34) komt Cercle Brugge tot het einde van het seizoen versterken. "Een kans waar we geen seconde mochten over twijfelen", aldus trainer Bob Peeters.

Drie elementen

"Het is allemaal een tweetal weken geleden begonnen", legt managing director Yvan Vandamme uit. "Drie elementen spraken in ons voordeel. Gudjohnsen was transfervrij, er was een Belgische link met zijn vader (Arnor, ex-Anderlecht en -Lokeren, nvdr.) die hier al speelde en Arnar Vidarsson speelde ook een beslissende factor om iemand met zo'n CV en palmares aan te trekken."

De IJslandse international moet op korte termijn de vereniging iets bijbrengen. Vandamme: "De overeenkomst is slechts voor een jaar. We hebben beide een financiële inspanning moeten doen, dus we moeten zien hoe goed het huwelijk is vooraleer we kunnen nadenken over volgend jaar".

Gudjohnsen zelf popelt om opnieuw het veld op te stormen. "Vanaf volgende week moeten we een stap vooruit kunnen zetten op training", aldus de ex-spits van onder meer Chelsea en Barcelona. "Het is wel moeilijk te bepalen wanneer ik op niveau zal zijn."

Ook trainer Bob Peeters is in de wolken. "Maar we moeten nuchter blijven en mogen niet alle druk op de schouders van Eidur leggen. We kunnen wel allemaal van hem leren, zowel de spelers als ik."

Dubbele beenbreukGudjohnsen verliet in juli AEK Athene. Hij had er nog een contract voor een seizoen, maar dat werd in onderling overleg ontbonden.

Gudjohnsen kwam in juli 2011 naar AEK, maar veel plezier hadden de Grieken niet van hem. De IJslander liep in oktober 2011 een dubbele beenbreuk op, waardoor hij het grootste deel van het seizoen miste. Uiteindelijk speelde hij slechts tien wedstrijden en scoorde hij één doelpunt voor de Griekse club.

Eerder scoorde Gudjohnsen zijn doelpunten voor PSV (1995-1997), Bolton (1998-2000), Chelsea (2000-2006), Barcelona (2006-2009), Monaco (2009-2010), Tottenham (2010, gehuurd van Monaco), Stoke City (2010-2011) en Fulham (2011, gehuurd van Stoke). (Belga/KVDA)

Eidur Gudjohnsen (34) komt Cercle Brugge tot het einde van het seizoen versterken. "Een kans waar we geen seconde mochten over twijfelen", aldus trainer Bob Peeters.Drie elementen "Het is allemaal een tweetal weken geleden begonnen", legt managing director Yvan Vandamme uit. "Drie elementen spraken in ons voordeel. Gudjohnsen was transfervrij, er was een Belgische link met zijn vader (Arnor, ex-Anderlecht en -Lokeren, nvdr.) die hier al speelde en Arnar Vidarsson speelde ook een beslissende factor om iemand met zo'n CV en palmares aan te trekken." De IJslandse international moet op korte termijn de vereniging iets bijbrengen. Vandamme: "De overeenkomst is slechts voor een jaar. We hebben beide een financiële inspanning moeten doen, dus we moeten zien hoe goed het huwelijk is vooraleer we kunnen nadenken over volgend jaar". Gudjohnsen zelf popelt om opnieuw het veld op te stormen. "Vanaf volgende week moeten we een stap vooruit kunnen zetten op training", aldus de ex-spits van onder meer Chelsea en Barcelona. "Het is wel moeilijk te bepalen wanneer ik op niveau zal zijn." Ook trainer Bob Peeters is in de wolken. "Maar we moeten nuchter blijven en mogen niet alle druk op de schouders van Eidur leggen. We kunnen wel allemaal van hem leren, zowel de spelers als ik."Dubbele beenbreukGudjohnsen verliet in juli AEK Athene. Hij had er nog een contract voor een seizoen, maar dat werd in onderling overleg ontbonden. Gudjohnsen kwam in juli 2011 naar AEK, maar veel plezier hadden de Grieken niet van hem. De IJslander liep in oktober 2011 een dubbele beenbreuk op, waardoor hij het grootste deel van het seizoen miste. Uiteindelijk speelde hij slechts tien wedstrijden en scoorde hij één doelpunt voor de Griekse club. Eerder scoorde Gudjohnsen zijn doelpunten voor PSV (1995-1997), Bolton (1998-2000), Chelsea (2000-2006), Barcelona (2006-2009), Monaco (2009-2010), Tottenham (2010, gehuurd van Monaco), Stoke City (2010-2011) en Fulham (2011, gehuurd van Stoke). (Belga/KVDA)