‘Boghossian is een type Jan Koller’

© IMAGEGLOBE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Cercle Brugge versterkte zich met twee aanvallers: Joey Godee en Joaquín Boghossian.

Cercle Brugge versterkte zich met twee aanvallers: Joey Godee en Joaquín Boghossian.
Na de verdedigers Frederik Boi en Francis Dickoh trok Cercle Brugge nu ook twee aanvallers aan: de linksbuiten Joey Godee (23) van de Nederlandse eerstedivisieclub AGOVV en de Uruguayaanse centrumspits Joaquín Boghossian (25) van de Oostenrijkse topclub Red Bull Salzburg. Laatstgenoemde is een targetspits van 1,97 meter.

“Iemand die voor Cercle nuttig kan zijn met zijn ingesteldheid en zijn atletisch vermogen”, meent de Belg Patrick De Wilde, die tot voor kort de tweede ploeg van Red Bull Salzburg trainde.

“Begin dit seizoen is de Duitser Ralf Rangnick daar sportief directeur geworden en moesten alle Zuid-Amerikaanse spelers eruit om puur Duits voetbal te gaan spelen. Vanaf augustus trainden die allemaal met mij. Dat Boghossian ook daarvoor niet veel speelde, komt omdat er in 2010 ter vervanging van Marc Janko twéé targetspitsen werden aangetrokken en dat die andere de voorkeur op hem kreeg. Boghossian kwam als een toptransfer, maar kreeg eigenlijk nooit een ernstige kans.”

Voorbeeldige mentaliteit

De Wilde spaart in Sport/Voetbalmagazine zijn lof niet voor Boghossian: “Hij is een echte targetspits. Wanneer hij aangespeeld wordt op het middenveld kan hij goed een bal vasthouden en die afleggen en in de zestien meter is hij een heel gevaarlijk wapen op flankvoorzetten en stilstaande fasen.

“Boghossian is iemand die verdedigers op zich trekt, oorlog maakt en medespelers rond zich met kaatsbewegingen vrij kan krijgen. Het is belangrijk kleinere, snellere spelers rond hem te hebben die kort op de tweede bal zitten.”

“Hij is een type Jan Koller die in het begin bij Lokeren werd uitgelachen, maar bij Anderlecht met de snelheid van Radzinski en de juiste aanvoer heel belangrijk was. Hetzelfde geldt voor Boghossian, die een heel positieve en gemotiveerde jongen is en atletisch heel scherp staat. Ik werkte al in België, China, Oekraïne en Oostenrijk en ik ben nooit een speler tegengekomen met een betere profmentaliteit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content