Kort na het vertrek van de spelersbus van het Duitse Borussia Dortmund zijn er drie bomexplosies in de buurt van het voertuig geweest. Dat heeft de Duitse politie bevestigd.

Dortmund-verdediger Marc Bartra raakte bij de explosies gewond. Volgens Duitse media heeft de Spaanse verdediger snijwonden aan de hand opgelopen door glasscherven, zijn toestand zou niet ernstig zijn. "Ik zat op de bus op de laatste rij naast Marc", vertelde Dortmund-doelman Roman Bürki aan de krant Blick. "Toen de bus de hoofdstraat opdraaide hoorden we een luide knal, een echte explosie. We hebben ons toen gebukt en op de grond gelegd, omdat we niet wisten of er meer zou gebeuren. Marc werd hierbij geraakt door rondvliegende glassplinters."

Woensdagochtend werd bekend dat ook een politieagent die voor de bus uitreed gewond raakte. Hij liep een verwonding op door de drie explosies en verkeerde ook in shocktoestand. De man kan voorlopig nog niet terug aan de slag.

De bus was op weg van het spelershotel naar het 'BVB Stadion Dortmund', waar de Borussen het later op de avond in de heenwedstrijd van de kwartfinales tegen het Franse Monaco zouden opnemen. De match is nu uitgesteld en zal op woensdag om 18.45 uur gespeeld worden.

Dortmund zelf liet al weten dat de spelers in veiligheid zijn er dat er geen gevaar in en rond het stadion is, de club vraagt de supporters ook om de rust te bewaren. De wedstrijd tegen Monaco is naar woensdag verplaatst.

Geen terrorisme

De explosieven, die dinsdag kort na 19u in de buurt van de spelersbus van Dortmund ontploften, zaten volgens de eerste bevindingen van de politie verstopt in een haag. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdagavond gemeld. De onderzoekers hebben vooralsnog geen aanwijzingen dat het zou gaan om een terroristische aanslag.

"Het onderzoek naar wie de explosieven geplaatst heeft loopt nog", verduidelijkte de woordvoerder. "Op dit moment wijst niets op terrorisme of wangedrag van supporters. Het enige wat vrij zeker is, is dat de explosieven in een haag op de route van de spelersbus waren verstopt. Ze gingen af op het moment dat het voertuig passeerde." De spelers van Borussia Dortmund zijn compleet in shock na het incident. "Iedereen is enorm geschokt", verklaarde bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke. "De spelers zijn nog lange tijd bij elkaar geweest. Dat de match naar woensdag is verplaatst vormt een ongelukkige situatie, maar er was helaas geen ander alternatief. We moeten kijken hoe het morgen gaat en we zullen proberen ons zo professioneel mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Maar we weten dat dit niet eenvoudig zal zijn."

Kort na het vertrek van de spelersbus van het Duitse Borussia Dortmund zijn er drie bomexplosies in de buurt van het voertuig geweest. Dat heeft de Duitse politie bevestigd. Dortmund-verdediger Marc Bartra raakte bij de explosies gewond. Volgens Duitse media heeft de Spaanse verdediger snijwonden aan de hand opgelopen door glasscherven, zijn toestand zou niet ernstig zijn. "Ik zat op de bus op de laatste rij naast Marc", vertelde Dortmund-doelman Roman Bürki aan de krant Blick. "Toen de bus de hoofdstraat opdraaide hoorden we een luide knal, een echte explosie. We hebben ons toen gebukt en op de grond gelegd, omdat we niet wisten of er meer zou gebeuren. Marc werd hierbij geraakt door rondvliegende glassplinters." Woensdagochtend werd bekend dat ook een politieagent die voor de bus uitreed gewond raakte. Hij liep een verwonding op door de drie explosies en verkeerde ook in shocktoestand. De man kan voorlopig nog niet terug aan de slag. De bus was op weg van het spelershotel naar het 'BVB Stadion Dortmund', waar de Borussen het later op de avond in de heenwedstrijd van de kwartfinales tegen het Franse Monaco zouden opnemen. De match is nu uitgesteld en zal op woensdag om 18.45 uur gespeeld worden. Dortmund zelf liet al weten dat de spelers in veiligheid zijn er dat er geen gevaar in en rond het stadion is, de club vraagt de supporters ook om de rust te bewaren. De wedstrijd tegen Monaco is naar woensdag verplaatst. De explosieven, die dinsdag kort na 19u in de buurt van de spelersbus van Dortmund ontploften, zaten volgens de eerste bevindingen van de politie verstopt in een haag. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdagavond gemeld. De onderzoekers hebben vooralsnog geen aanwijzingen dat het zou gaan om een terroristische aanslag. "Het onderzoek naar wie de explosieven geplaatst heeft loopt nog", verduidelijkte de woordvoerder. "Op dit moment wijst niets op terrorisme of wangedrag van supporters. Het enige wat vrij zeker is, is dat de explosieven in een haag op de route van de spelersbus waren verstopt. Ze gingen af op het moment dat het voertuig passeerde." De spelers van Borussia Dortmund zijn compleet in shock na het incident. "Iedereen is enorm geschokt", verklaarde bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke. "De spelers zijn nog lange tijd bij elkaar geweest. Dat de match naar woensdag is verplaatst vormt een ongelukkige situatie, maar er was helaas geen ander alternatief. We moeten kijken hoe het morgen gaat en we zullen proberen ons zo professioneel mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Maar we weten dat dit niet eenvoudig zal zijn."