Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft twee duels schorsing en 400 euro boete gevraagd voor Timmy Simons (Club Brugge), die op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League uitgesloten werd.

De Rode Duivel, die afgelopen zomer het Duitse Nürnberg verliet voor blauw-zwart, moest in de seizoensopener tegen Charleroi na 20 minuten van het veld. In een duel met Ederson ging hij op de voet van de Braziliaan staan. Het parket oordeelde dat Simons de fysieke integriteit van Ederson in gevaar bracht.

Als Simons het voorstel aanvaardt, mist hij de wedstrijden tegen Oostende (4 augustus) en Zulte Waregem (11 augustus). In het andere geval verschijnt hij voor de Geschillencommissie. (Belga/INM)
Herbekijk het incident tussen Timmy Simons en Ederson (vanaf 47 sec):

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft twee duels schorsing en 400 euro boete gevraagd voor Timmy Simons (Club Brugge), die op de eerste speeldag van de Jupiler Pro League uitgesloten werd. De Rode Duivel, die afgelopen zomer het Duitse Nürnberg verliet voor blauw-zwart, moest in de seizoensopener tegen Charleroi na 20 minuten van het veld. In een duel met Ederson ging hij op de voet van de Braziliaan staan. Het parket oordeelde dat Simons de fysieke integriteit van Ederson in gevaar bracht. Als Simons het voorstel aanvaardt, mist hij de wedstrijden tegen Oostende (4 augustus) en Zulte Waregem (11 augustus). In het andere geval verschijnt hij voor de Geschillencommissie. (Belga/INM) Herbekijk het incident tussen Timmy Simons en Ederson (vanaf 47 sec):