Dieumerci Mbokani vertoeft in Congo met de nationale ploeg. Kort na zijn landing in Kinshasa gaf de 27-jarige aanvaller van landskampioen Anderlecht een interview aan een lokaal radiostation. Daarin nam hij geen blad voor de mond.

"Dit is mijn laatste seizoen in België", zo zei hij meerdere keren. "En als ik in januari al een mooie aanbieding heb, zal ik daarop ingaan. Enkele buitenlandse clubs hebben interesse in mij."

'Boucaut was bang'

Mbokani heeft het vooral gehad met de arbitrage in de Jupiler Pro League. "Ik moet elke week trappen incasseren maar mijn tegenstanders krijgen geen kaarten. Reageer ik, dan word ík bestraft," sakkert de Anderlechtspits.

"De scheidsrechter in de topper tegen Standard (Alexandre Boucaut, nvdr.) was bang. Hij moest Jelle Van Damme rood geven maar durfde niet. Hij zei tegen mij: 'Ik heb op de televisie gezien wat je vorige week deed (toen de Congolees natrapte naar Lokerenspeler Killian Overmeire). Let op, want ik sluit je uit als je dat opnieuw doet.' Dat deed me walgen. Ik ben helemaal geen agressieve speler."

Wat hij zondagavond tijdens de slotfase van Club Brugge - RC Genk op televisie hoorde, beviel 'Dieu' evenmin. "Wanneer een speler een vuile beweging maakte, zei de commentator: 'Net zoals Mbokani'. Echt, het is tijd dat ik België verlaat".

'Standardfans zijn ondankbaar'
Ook de supporters van Standard kregen een veeg uit de pan. "Ik heb altijd alles gegeven voor Standard en nu fluiten ze me uit. Ze zijn ondankbaar. Standard had me ook kunnen hebben, maar Anderlecht heeft de kans benut. Ik heb veel respect voor de fans, maar zondag hebben zij geen respect voor mij getoond."

Over de match zelf ten slotte: "Standard verdiende niet om te winnen. De fans hebben ons ritme gebroken door vuurpijlen naar Proto te gooien." (KVDA)

Dieumerci Mbokani vertoeft in Congo met de nationale ploeg. Kort na zijn landing in Kinshasa gaf de 27-jarige aanvaller van landskampioen Anderlecht een interview aan een lokaal radiostation. Daarin nam hij geen blad voor de mond. "Dit is mijn laatste seizoen in België", zo zei hij meerdere keren. "En als ik in januari al een mooie aanbieding heb, zal ik daarop ingaan. Enkele buitenlandse clubs hebben interesse in mij." 'Boucaut was bang' Mbokani heeft het vooral gehad met de arbitrage in de Jupiler Pro League. "Ik moet elke week trappen incasseren maar mijn tegenstanders krijgen geen kaarten. Reageer ik, dan word ík bestraft," sakkert de Anderlechtspits. "De scheidsrechter in de topper tegen Standard (Alexandre Boucaut, nvdr.) was bang. Hij moest Jelle Van Damme rood geven maar durfde niet. Hij zei tegen mij: 'Ik heb op de televisie gezien wat je vorige week deed (toen de Congolees natrapte naar Lokerenspeler Killian Overmeire). Let op, want ik sluit je uit als je dat opnieuw doet.' Dat deed me walgen. Ik ben helemaal geen agressieve speler." Wat hij zondagavond tijdens de slotfase van Club Brugge - RC Genk op televisie hoorde, beviel 'Dieu' evenmin. "Wanneer een speler een vuile beweging maakte, zei de commentator: 'Net zoals Mbokani'. Echt, het is tijd dat ik België verlaat". 'Standardfans zijn ondankbaar' Ook de supporters van Standard kregen een veeg uit de pan. "Ik heb altijd alles gegeven voor Standard en nu fluiten ze me uit. Ze zijn ondankbaar. Standard had me ook kunnen hebben, maar Anderlecht heeft de kans benut. Ik heb veel respect voor de fans, maar zondag hebben zij geen respect voor mij getoond." Over de match zelf ten slotte: "Standard verdiende niet om te winnen. De fans hebben ons ritme gebroken door vuurpijlen naar Proto te gooien." (KVDA)