Vlak voor Gedoz naar Brugge kwam, stond hij op het punt om voor de nationale ploeg van Uruguay - de competitie waar hij als profspeler doorbrak - uit te komen. Inmiddels speelde de flankaanvaller al bij de Braziliaanse olympische ploeg.

Hij nam dus de goede beslissing om ermee te wachten, of toch niet? Gedoz: 'Identiteit is één ding, een sportieve carrière nog wat anders. Voor de A-ploeg van Brazilië voetballen, zal voor mij moeilijk zijn. Dat weet iedereen. Uruguay daarentegen... Een bevolking van drie miljoen mensen. Ik zeg niet neen tegen Brazilië, zeker niet, maar als Uruguay belt met de vraag of ik voor het land wil spelen, zou ik ja zeggen.'

Vandaag nog steeds? 'Ja. Uiteraard verkies ik Brazilië, maar als Uruguay het zou vragen... In mei ga ik terug naar ginder voor mijn paspoort. Dat kan raar klinken, ik snap het, maar Uruguay heeft mij in de vitrine van het voetbal gezet en daar ben ik hen dankbaar voor', aldus de Braziliaanse dribbelaar.

Vlak voor Gedoz naar Brugge kwam, stond hij op het punt om voor de nationale ploeg van Uruguay - de competitie waar hij als profspeler doorbrak - uit te komen. Inmiddels speelde de flankaanvaller al bij de Braziliaanse olympische ploeg. Hij nam dus de goede beslissing om ermee te wachten, of toch niet? Gedoz: 'Identiteit is één ding, een sportieve carrière nog wat anders. Voor de A-ploeg van Brazilië voetballen, zal voor mij moeilijk zijn. Dat weet iedereen. Uruguay daarentegen... Een bevolking van drie miljoen mensen. Ik zeg niet neen tegen Brazilië, zeker niet, maar als Uruguay belt met de vraag of ik voor het land wil spelen, zou ik ja zeggen.'Vandaag nog steeds? 'Ja. Uiteraard verkies ik Brazilië, maar als Uruguay het zou vragen... In mei ga ik terug naar ginder voor mijn paspoort. Dat kan raar klinken, ik snap het, maar Uruguay heeft mij in de vitrine van het voetbal gezet en daar ben ik hen dankbaar voor', aldus de Braziliaanse dribbelaar.