Het verhaal van zijn afscheid is ongewoon. Guido Brepoels realiseerde het behoud met Waasland-Beveren, maar moet toch gaan.

Guido Brepoels: 'Ik kwam op dinsdagmorgen op de club en het stond in de krant. Verrassend toch, al voelde je het wel een beetje komen. Na Lokeren werd er van alles gezegd, en vervolgens hoorde ik niks meer. Ik had nog twee gesprekken. Op woensdag over de aanpak van PO II. Wie nog mocht spelen en wie niet, dat soort dingen. Op vrijdag was er een tweede ontmoeting, met de vraag hoe ik het zag. Ik heb dat toegelicht en vervolgens helemaal uitgewerkt op de computer. Dat doorgestuurd ook.'

'En toen kwam de krant. Blijkbaar wisten die meer dan ik. Om drie uur in de namiddag hebben ze het me dan kort toegelicht. Andere visie, veel meer was het niet. Ik heb van hen niet gehoord hoe zij het dan zagen, en ik heb mijn eigen visie ook niet echt meer kunnen verduidelijken. Ik moest alleen nog meer inzetten op de jeugd. Het duurde geen tien minuten. Ik las in Sport/Voetbalmagazine dat er een fysiektrainer gaat komen. Wel, dat stond ook in mijn evaluatie.'

Geen scouting

Eén van de verwijten aan het adres van Brepoels is dat hij de spelers niet beter maakt. De Maaslander kan die kritiek maar moeilijk verkroppen: "Dat ik nu dat verwijt krijg, vind ik spijtig. Want het was niet de afspraak. Sorry... Ik heb gebedeld, echt gebedeld om iets vast te krijgen. Aan die randgevallen, want dat zijn het, heb ik me heel erg geërgerd. Idem met de scouting voor volgend seizoen. In drie maanden tijd heb ik niemand gezien. Tot, heel toevallig, ik vorige week donderdag iemand kruiste. Dat is onze scout, zei Wim. 'Goeiemiddag', groette ik."

Renaud Emond

Met Renaud Emond heeft Waasland-Beveren wel een kandidaat topschutter in de rangen. Iemand aan wiens mouw wordt getrokken door grotere club, maar Brepoels uit in Sport/Voetbalmagazine zijn twijfels: "Hij heeft in die twee jaar dat hij hier is niet voldoende aan zijn minpunten gewerkt, vind ik. Kaats en combinatie. Balaanname. Als een ploeg die hoog speelt hem komt halen, dan is hij levensgevaarlijk in de zestien. Maar als die ploeg lager gaat spelen, Europees is dat sowieso, dan heb je ook andere dingen nodig. Aannemen, kaatsen en weg. Daar zou ik hem volgend seizoen iedere dag op laten werken. Hij doet dat nu altijd vanuit stilstand, en dan vreten de verdedigers je op. De jongen heeft een heel goeie mentaliteit, maar je moet de spelers vandaag wat duwen."

Lees het hele interview deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Het verhaal van zijn afscheid is ongewoon. Guido Brepoels realiseerde het behoud met Waasland-Beveren, maar moet toch gaan.Guido Brepoels: 'Ik kwam op dinsdagmorgen op de club en het stond in de krant. Verrassend toch, al voelde je het wel een beetje komen. Na Lokeren werd er van alles gezegd, en vervolgens hoorde ik niks meer. Ik had nog twee gesprekken. Op woensdag over de aanpak van PO II. Wie nog mocht spelen en wie niet, dat soort dingen. Op vrijdag was er een tweede ontmoeting, met de vraag hoe ik het zag. Ik heb dat toegelicht en vervolgens helemaal uitgewerkt op de computer. Dat doorgestuurd ook.''En toen kwam de krant. Blijkbaar wisten die meer dan ik. Om drie uur in de namiddag hebben ze het me dan kort toegelicht. Andere visie, veel meer was het niet. Ik heb van hen niet gehoord hoe zij het dan zagen, en ik heb mijn eigen visie ook niet echt meer kunnen verduidelijken. Ik moest alleen nog meer inzetten op de jeugd. Het duurde geen tien minuten. Ik las in Sport/Voetbalmagazine dat er een fysiektrainer gaat komen. Wel, dat stond ook in mijn evaluatie.'Eén van de verwijten aan het adres van Brepoels is dat hij de spelers niet beter maakt. De Maaslander kan die kritiek maar moeilijk verkroppen: "Dat ik nu dat verwijt krijg, vind ik spijtig. Want het was niet de afspraak. Sorry... Ik heb gebedeld, echt gebedeld om iets vast te krijgen. Aan die randgevallen, want dat zijn het, heb ik me heel erg geërgerd. Idem met de scouting voor volgend seizoen. In drie maanden tijd heb ik niemand gezien. Tot, heel toevallig, ik vorige week donderdag iemand kruiste. Dat is onze scout, zei Wim. 'Goeiemiddag', groette ik."Met Renaud Emond heeft Waasland-Beveren wel een kandidaat topschutter in de rangen. Iemand aan wiens mouw wordt getrokken door grotere club, maar Brepoels uit in Sport/Voetbalmagazine zijn twijfels: "Hij heeft in die twee jaar dat hij hier is niet voldoende aan zijn minpunten gewerkt, vind ik. Kaats en combinatie. Balaanname. Als een ploeg die hoog speelt hem komt halen, dan is hij levensgevaarlijk in de zestien. Maar als die ploeg lager gaat spelen, Europees is dat sowieso, dan heb je ook andere dingen nodig. Aannemen, kaatsen en weg. Daar zou ik hem volgend seizoen iedere dag op laten werken. Hij doet dat nu altijd vanuit stilstand, en dan vreten de verdedigers je op. De jongen heeft een heel goeie mentaliteit, maar je moet de spelers vandaag wat duwen."Lees het hele interview deze week in Sport/Voetbalmagazine.