AA Gent won in Luxemburg nochtans met 0-1 en haalde ondertussen met Jordan Remacle offensieve versterking in. Toch blijft Christian Brüls voorzichtig. "Top vier moet mogelijk zijn, maar we wachten beter tot 31 augustus om uitspraken te doen", zegt de flankspeler deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Hij komt ook nog eens terug op zijn eerdere verklaringen: "Als er vijf basisspelers vertrekken móet je versterking halen. We weten wat andere jongens zoals Hannes Van Der Bruggen en Ibrahima Conté - die vorig seizoen niet zoveel gespeeld hebben - kunnen, maar kunnen ze het een heel jaar? Ze hebben nu Jordan Remacle gehaald en ik hoor dat er nog zullen komen, maar het blijft afwachten."

Ondanks de goede resultaten in de voorbereiding vreest Brüls vooral een gebrek aan ervaring. "Met Tim Smolders en Jesper Jorgensen had je ervaring en scorend vermogen op het middenveld; nu scoorden we ook geregeld via Shlomi Arbitman en Mamoutou N'Diaye, maar het blijft afwachten hoe dat wordt in de competitie."

"Oefenwedstrijden zijn niet zo bepalend, maar het positieve is wel dat we kónden scoren. N'Diaye en Conté deden het heel goed tegen Leverkusen en Conté heeft tegen Differdange laten zien dat hij meer wil spelen dan vorig jaar. De ploeg is jonger en af en toe willen we nog te veel doen en mis je hier en daar de ervaring in de acties."

Transfer

Even zag het er naar uit dat Brüls zelf zou vertrekken bij AA Gent - Nice toonde belangstelling - maar die mogelijkheid werd snel de kop ingedrukt door het bestuur van Gent. Brüls zag een transfer nochtans zitten, zo geeft hij toe in Sport/Voetbalmagazine: "Ik denk dat dat normaal is dat je dat ziet zitten: de Franse competitie is beter dan de Belgische, met ploegen die Champions League spelen, daar kan je niet neen tegen zeggen."

"Maar zoiets komt als het komt. Ik hou mij er niet mee bezig. Als er interesse van Nice komt, is dat als een klein cadeautje of het bewijs dat ik een goed seizoen heb gespeeld. Maar ik begin nu niet aan de competitie met mijn gedachten bij een transfer. Ik ben blij bij AA Gent. Maar ik had het leuker gevonden als iemand van Gent naar mij toe was gekomen om te zeggen dat ze wilden dat ik blijf, dat er meer over was gepraat. Nu was de reactie op de interesse uit Nice gewoon meteen: neen, punt." (RDG)

AA Gent won in Luxemburg nochtans met 0-1 en haalde ondertussen met Jordan Remacle offensieve versterking in. Toch blijft Christian Brüls voorzichtig. "Top vier moet mogelijk zijn, maar we wachten beter tot 31 augustus om uitspraken te doen", zegt de flankspeler deze week in Sport/Voetbalmagazine.Hij komt ook nog eens terug op zijn eerdere verklaringen: "Als er vijf basisspelers vertrekken móet je versterking halen. We weten wat andere jongens zoals Hannes Van Der Bruggen en Ibrahima Conté - die vorig seizoen niet zoveel gespeeld hebben - kunnen, maar kunnen ze het een heel jaar? Ze hebben nu Jordan Remacle gehaald en ik hoor dat er nog zullen komen, maar het blijft afwachten."Ondanks de goede resultaten in de voorbereiding vreest Brüls vooral een gebrek aan ervaring. "Met Tim Smolders en Jesper Jorgensen had je ervaring en scorend vermogen op het middenveld; nu scoorden we ook geregeld via Shlomi Arbitman en Mamoutou N'Diaye, maar het blijft afwachten hoe dat wordt in de competitie." "Oefenwedstrijden zijn niet zo bepalend, maar het positieve is wel dat we kónden scoren. N'Diaye en Conté deden het heel goed tegen Leverkusen en Conté heeft tegen Differdange laten zien dat hij meer wil spelen dan vorig jaar. De ploeg is jonger en af en toe willen we nog te veel doen en mis je hier en daar de ervaring in de acties."TransferEven zag het er naar uit dat Brüls zelf zou vertrekken bij AA Gent - Nice toonde belangstelling - maar die mogelijkheid werd snel de kop ingedrukt door het bestuur van Gent. Brüls zag een transfer nochtans zitten, zo geeft hij toe in Sport/Voetbalmagazine: "Ik denk dat dat normaal is dat je dat ziet zitten: de Franse competitie is beter dan de Belgische, met ploegen die Champions League spelen, daar kan je niet neen tegen zeggen." "Maar zoiets komt als het komt. Ik hou mij er niet mee bezig. Als er interesse van Nice komt, is dat als een klein cadeautje of het bewijs dat ik een goed seizoen heb gespeeld. Maar ik begin nu niet aan de competitie met mijn gedachten bij een transfer. Ik ben blij bij AA Gent. Maar ik had het leuker gevonden als iemand van Gent naar mij toe was gekomen om te zeggen dat ze wilden dat ik blijf, dat er meer over was gepraat. Nu was de reactie op de interesse uit Nice gewoon meteen: neen, punt." (RDG)