Het een en ander heeft te maken met de afgeketste transfer naar de Franse eersteklasser OGC Nice. Het Gentse bestuur weigerde deze zomer resoluut het voorstel van Nice, hetgeen Brüls teleurstelde.

In Sport/Voetbalmagazine komt de Oostkantonner daar nog eens op terug en zorgt hij voor verduidelijking: "Ik had te veel verwacht, zo eerlijk moet ik zijn. Het was vooral jammer dat ik zelf mijn loopbaan niet mocht bepalen. Dat de clubleiding zich zo resoluut verzette, ontgoochelde me. Het spookte uiteindelijk langer dan voorzien door mijn hoofd. Ik ben iemand die veel nadenkt, soms te lang."

"Daarom zat ik ook niet in de wedstrijdkern tegen Standard, door een stressfractuur en het feit dat de onderhandelingen over een nieuw contract niet het gewenste resultaat opleverden. De trainer was op de hoogte van mijn tijdelijke gebrek aan motivatie, vandaar dat hij me spaarde."

"De buitenwereld wist dat niet, ik vond het goed zo. Ik kon me even niet op het voetbal concentreren, maar mijn hoofd is nu weer vrij. Ik ben zeker niet de best verdienende speler van de selectie, hoef dat ook nooit te worden, maar uit een contractaanpassing kan waardering spreken voor je prestaties. Bovendien kan het ook voor de club interessant zijn, want dan stijgt mijn transferprijs." (FV)

Het een en ander heeft te maken met de afgeketste transfer naar de Franse eersteklasser OGC Nice. Het Gentse bestuur weigerde deze zomer resoluut het voorstel van Nice, hetgeen Brüls teleurstelde. In Sport/Voetbalmagazine komt de Oostkantonner daar nog eens op terug en zorgt hij voor verduidelijking: "Ik had te veel verwacht, zo eerlijk moet ik zijn. Het was vooral jammer dat ik zelf mijn loopbaan niet mocht bepalen. Dat de clubleiding zich zo resoluut verzette, ontgoochelde me. Het spookte uiteindelijk langer dan voorzien door mijn hoofd. Ik ben iemand die veel nadenkt, soms te lang.""Daarom zat ik ook niet in de wedstrijdkern tegen Standard, door een stressfractuur en het feit dat de onderhandelingen over een nieuw contract niet het gewenste resultaat opleverden. De trainer was op de hoogte van mijn tijdelijke gebrek aan motivatie, vandaar dat hij me spaarde.""De buitenwereld wist dat niet, ik vond het goed zo. Ik kon me even niet op het voetbal concentreren, maar mijn hoofd is nu weer vrij. Ik ben zeker niet de best verdienende speler van de selectie, hoef dat ook nooit te worden, maar uit een contractaanpassing kan waardering spreken voor je prestaties. Bovendien kan het ook voor de club interessant zijn, want dan stijgt mijn transferprijs." (FV)