De Belgische Voetbalbond (KBVB) stelt zich kandidaat bij de Europese Voetbalbond UEFA om met Brussel speelstad te worden tijdens het EK van 2020.

Dat meldt de KBVB. De kandidatuur is mogelijk nu een politiek akkoord bereikt is over een nieuw nationaal stadion.

'We hebben maanden keihard gewerkt om dit dossier voor te bereiden en zijn blij dat een eerste stap in het proces, het indienen van de kandidatuur, op tijd is gezet', zegt secretaris-generaal Steven Martens van de KBVB in het persbericht. 'We danken de regeringen voor hun steun bij dit project. Maar de weg is nog lang en we blijven ervoor gaan.'

Tegen 31 oktober zal een economische haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd die de rendabiliteit van een stadion met piste en uitschuifbare tribunes onderzoekt.

De KBVB benadrukt dat zij niet zelf zal investeren in het nieuwe stadion. 'De KBVB is de facilitator van dit project met Brussel als potentiële gaststad voor EURO 2020 en het nieuwe stadion als thuisbasis voor de Rode Duivels. De voetbalbond hoopt een klant/huurder van het stadion te worden voor de matchen van de Rode Duivels maar kan en zal niet zelf in het project investeren. De privé-investering van een club is essentieel om op jaarbasis voldoende events te kunnen genereren. Enkel op die manier kan het project rendabel zijn.'

Euro 2020 wordt gehouden in 13 verschillende landen. (Belga/KVDA)

De Belgische Voetbalbond (KBVB) stelt zich kandidaat bij de Europese Voetbalbond UEFA om met Brussel speelstad te worden tijdens het EK van 2020. Dat meldt de KBVB. De kandidatuur is mogelijk nu een politiek akkoord bereikt is over een nieuw nationaal stadion. 'We hebben maanden keihard gewerkt om dit dossier voor te bereiden en zijn blij dat een eerste stap in het proces, het indienen van de kandidatuur, op tijd is gezet', zegt secretaris-generaal Steven Martens van de KBVB in het persbericht. 'We danken de regeringen voor hun steun bij dit project. Maar de weg is nog lang en we blijven ervoor gaan.' Tegen 31 oktober zal een economische haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd die de rendabiliteit van een stadion met piste en uitschuifbare tribunes onderzoekt. De KBVB benadrukt dat zij niet zelf zal investeren in het nieuwe stadion. 'De KBVB is de facilitator van dit project met Brussel als potentiële gaststad voor EURO 2020 en het nieuwe stadion als thuisbasis voor de Rode Duivels. De voetbalbond hoopt een klant/huurder van het stadion te worden voor de matchen van de Rode Duivels maar kan en zal niet zelf in het project investeren. De privé-investering van een club is essentieel om op jaarbasis voldoende events te kunnen genereren. Enkel op die manier kan het project rendabel zijn.' Euro 2020 wordt gehouden in 13 verschillende landen. (Belga/KVDA)