Trainer Marc Brys wil niet expliciet bevestigen dat tweedeklasser Royal Antwerp FC aan zijn mouw trekt, maar in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine ontkent hij ook niet dat er contacten in die richting zijn.

"De mensen van Antwerp zijn zich aan het oriënteren", zegt de op het Kiel opgegroeide Brys. "Dan komen die weleens uit bij een Antwerpenaar. Maar als ik alle clubs zou opnoemen met wie ik contacten heb, zou er een hele opsomming volgen. Voorlopig is dit niet aan de orde."

Contract Hasselbaink

Op dit moment is Jimmy Floyd Hasselbaink nog altijd trainer op de Bosuil. Zijn contract loopt af na dit seizoen. Maar Antwerp denkt aan een voortijdige stopzetting, bevestigt Gunther Hofmans, gedelegeerd bestuurder op de Bosuil. "We zijn dat intern aan het bespreken", aldus Hofmans.

De stoel van Hasselbaink wankelt door de slechte resultaten. Antwerp droomde van een promotie, maar staat achtste in de tweede klasse.

Volgend seizoen

Op de Bosuil is het wel gecompliceerd geworden om een trainer te ontslaan. Spelersmakelaar Saif Rubie moet zijn fiat geven voor elke sportieve beslissing van de club. Antwerp werkt sinds vorig jaar samen met Rubie. Hij bracht verscheidene spelers én Hasselbaink naar de Bosuil.

In de wandelgangen is inmiddels wel te horen dat Rubie met een trainersontslag zou instemmen als de club en Hasselbaink onderling een akkoord vinden.

Hoewel Antwerp zich dus probeert los te wringen van Hasselbaink, lijkt de club niet zinnens om dit seizoen nog een nieuwe T1 aan te stellen. "Op financieel vlak gaat dat niet", aldus Hofmans.

Brys laat op zijn beurt ook verstaan dat zijn blik op volgend seizoen gericht is: "Het past niet bij mij om als een soort van loodgieter iets proberen te verhelpen."

Rivaal

Brys heeft een verleden bij de stadsrivaal van Antwerp; tussen 2003 en 2007 was hij twee keer trainer bij het toenmalige Germinal Beerschot.

Nadien trainde hij ook nog onder andere Moeskroen en KV Mechelen. Sinds zijn ontslag eind vorig jaar bij Al Faisaly in Saudi-Arabië zit hij zonder job.

Trainer Marc Brys wil niet expliciet bevestigen dat tweedeklasser Royal Antwerp FC aan zijn mouw trekt, maar in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine ontkent hij ook niet dat er contacten in die richting zijn. "De mensen van Antwerp zijn zich aan het oriënteren", zegt de op het Kiel opgegroeide Brys. "Dan komen die weleens uit bij een Antwerpenaar. Maar als ik alle clubs zou opnoemen met wie ik contacten heb, zou er een hele opsomming volgen. Voorlopig is dit niet aan de orde."Contract HasselbainkOp dit moment is Jimmy Floyd Hasselbaink nog altijd trainer op de Bosuil. Zijn contract loopt af na dit seizoen. Maar Antwerp denkt aan een voortijdige stopzetting, bevestigt Gunther Hofmans, gedelegeerd bestuurder op de Bosuil. "We zijn dat intern aan het bespreken", aldus Hofmans. De stoel van Hasselbaink wankelt door de slechte resultaten. Antwerp droomde van een promotie, maar staat achtste in de tweede klasse. Volgend seizoenOp de Bosuil is het wel gecompliceerd geworden om een trainer te ontslaan. Spelersmakelaar Saif Rubie moet zijn fiat geven voor elke sportieve beslissing van de club. Antwerp werkt sinds vorig jaar samen met Rubie. Hij bracht verscheidene spelers én Hasselbaink naar de Bosuil. In de wandelgangen is inmiddels wel te horen dat Rubie met een trainersontslag zou instemmen als de club en Hasselbaink onderling een akkoord vinden. Hoewel Antwerp zich dus probeert los te wringen van Hasselbaink, lijkt de club niet zinnens om dit seizoen nog een nieuwe T1 aan te stellen. "Op financieel vlak gaat dat niet", aldus Hofmans. Brys laat op zijn beurt ook verstaan dat zijn blik op volgend seizoen gericht is: "Het past niet bij mij om als een soort van loodgieter iets proberen te verhelpen."RivaalBrys heeft een verleden bij de stadsrivaal van Antwerp; tussen 2003 en 2007 was hij twee keer trainer bij het toenmalige Germinal Beerschot. Nadien trainde hij ook nog onder andere Moeskroen en KV Mechelen. Sinds zijn ontslag eind vorig jaar bij Al Faisaly in Saudi-Arabië zit hij zonder job.